Υλικά
110 γραμμ. κουβερτούρα 55%
40 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
225 γραμμ. νερό
1 κλωνάρι βανίλια Μαδαγασκάρης
10 γραμμ. κακάο
Μια πρέζα αλάτι (ή ανθό αλατιού)
Εκτέλεση
Σέ ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και προσθέτουμε το κακάο και το αλάτι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη να λιώσει μαζί με Από την pâtissier Δέσποινα Ματθαίου, η οποία αναλαμβάνει γενέθλια και events, προσφέροντας πάντα μοναδικές γλυκές δημιουργίες. Facebook page & Blog: Despilicious, despiliciousss.blogspot.gr τους σπόρους της βανίλιας και μόλις γίνει σκούρα καραμέλα (175°C περίπου), ρίχνουμε με προσοχή λίγο λίγο το χλιαρό νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να λιώσει εντελώς η καραμέλα. Όταν βράσει το σιρόπι, ρίχνουμε το μισό στο μπολ με τη σοκολάτα (και το κακάο) και έπειτα όλο μαζί το επαναφέρουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει μια καλή βράση. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν αρχίσει να κοχλάζει ελαφρώς. Το μεταφέρουμε σε μικρά μπολ ή βαθιά πιάτα σούπας και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία τους. Σερβίρουμε όταν κρυώσουν. Ιδανικά, συνοδεύουμε με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες ή μπανάνες.
Από την pâtissier Δέσποινα Ματθαίου, η οποία αναλαμβάνει γενέθλια και events, προσφέροντας πάντα μοναδικές γλυκές δημιουργίες.
Facebook page & Blog: Despilicious, despiliciousss.blogspot.gr
Δείτε κι άλλες απολαυστικές συνταγές στο νέο τεύχος Νοεμβρίου που κυκλοφορεί.