«Βουτυράτα, τραγανά από τα φουντούκια, αλλά και τόσο, πως να το πω ελληνικά, chewy βρε παιδί μου, από την καστανή ζάχαρη αυτά τα μπισκοτάκια είναι super αγαπημένα, πανεύκολα, και μπαίνουν και στην κατάψυξη για να ψηθούν αργότερα αν σε βολεύει. Έχεις τη ζύμη έτοιμη σε μπαλίτσες πάνω σε λαδόκολλα και όποτε θελήσεις, βγάζεις από την κατάψυξη όσα θες και κατευθείαν τα ψήνεις. Απλά τέλεια!» Η Άντα Πλαϊνάκη μέσα από το blog της, New Sweets on the Blog, μας δίνει και αυτή την Παρασκευή την πιο γλυκιά συνταγή!
Υλικά
• 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 3/4 άσπρη ζάχαρη
• 3/4 καστανή ζάχαρη
• 2 μεγάλα αυγά
• 1 1/2 κ.γ. βανίλια
• 2 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
• 1/2 κ.γ. αλάτι
• 1 1/2 κούπα κομματάκια σοκολάτας
• 1 κούπα χοντροκομμένα φουντούκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη (και τις δύο μαζί) μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 2′. Ρίχνουμε τα αυγά ένα τη φορά και τέλος προσθέτουμε και τη βανίλια.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών λίγο-λίγο μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Στο τέλος ρίχνουμε τη σοκολάτα και τα φουντούκια και χτυπάμε ελαφρώς ίσα-ίσα να ανακατευτούν καλά με το υπόλοιπο μείγμα.
Αραδιάζουμε μπαλίτσες από τη ζύμη (λίγο μικρότερα από μπαλάκι του πινγκ-πονγκ) πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και σε απόσταση περίπου 3-4 εκ. γιατί τα μπισκότα θα απλώσουν και θα γίνουν μεγάλοι δίσκοι (όπως στη φωτό).
Ψήνουμε 10′-14′ ανάλογα το φούρνο μας και πόσο σκούρα και τραγανά τα θέλουμε.
Από την Άντα Πλαϊνάκη
Διαβάστε ακόμα: Συνταγή: Μηλόπιτα ψιχουλιαστή aka Apple crumble