«Γλυκάκι της Αγγλικής εξοχής το οποίο παραδοσιακά παρασκευάζουν και σερβίρουν οι ίδιοι οι φοιτητές μετά από τον ετήσιο αγώνα κρίκετ στο κολέγιο, Ήτον. Λέγεται ότι οφείλει το μισό του ονόματος του, στην εμφάνισή του. «Mess» που σημαίνει ακατάστατος. Μη σας ξεγελά όμως η εικόνα, είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Mια άλλη εκδοχή της ακαταμάχητης Pavlova, πιο ανέμελη και πιο προσιτή. Τέλειο επιδόρπιο μετά το βαρύ Πασχαλινό τραπέζι. Μπορείτε να έχετε έτοιμη την σαντιγί και τις φράουλες στο ψυγείο. Είναι ένα γλυκό το οποίο όταν το συναρμολογήσετε δεν διατηρείται καλά. Καταναλώστε το καλύτερα αμέσως». Η Άντα Πλαϊνάκη μέσα από το blog της, New Sweets On The Blog, μας δίνει και αυτή την Τετάρτη την πιο γλυκιά συνταγή.
Υλικά (για 6 άτομα)
- 500 γρ. φράουλες
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 3 κούπες κρέμα γάλακτος (πολύ παγωμένη)
- 10-12 ατομικές μαρέγκες
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις βάζουμε σε μπολ μαζί με το βαλσάμικο ξύδι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε απαλά και τις αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να χτυπήσουμε την κρέμα.
- Χτυπάμε σε μίξερ την κρέμα μέχρι να σφίξει. Σπάμε με τα χέρια τις μισές μαρέγκες μέσα στην κρέμα και τις υπόλοιπες μισές τις αφήνουμε ολόκληρες. Θέλουμε και μεγάλα κομμάτια για τραγανή υφή αλλά και την σκόνη για γλύκα.
- Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ στρώνουμε εναλλάξ την κρέμα, τις φράουλες, τις μαρέγκες φροντίζοντας στην κορυφή να έχουμε φράουλες και μαρέγκες.
- Σερβίρουμε με το κουτάλι μια γενναία μερίδα σε κάθε πιάτο!
Καλή απόλαυση!
Διαβάστε επίσης: Η Συνταγή της Ημέρας: Μini cheesecake φράουλα χωρίς ψήσιμο