Ο πρίγκιπας William κάνει την ανατροπή- Η μοντέρνα πινελιά σε βασιλικό ρόλο 700 ετών
O πρίγκιπας William σε επίσκεψή του στο λιμάνι της Αγίας Μαρίας στα νησιά Scilly συνάντησε τους κατοίκους αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής και γεύτηκε τις νοστιμιές τους στις 10 Μαίου 2024.
O πρίγκιπας William σε επίσκεψή του στο λιμάνι της Αγίας Μαρίας στα νησιά Scilly συνάντησε τους κατοίκους αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής και γεύτηκε τις νοστιμιές τους στις 10 Μαίου 2024. Photo by Ben Birchall-WPA Pool/Getty Images

Ο πρίγκιπας William έφερε αερα ανανέωσης σε έναν βασιλικό ρόλο που χρονολογείται σχεδόν 700 χρόνια πριν.

Το Δουκάτο της Κορνουάλης δημοσίευσε την ολοκληρωμένη ετήσια έκθεσή του στις 24 Ιουλίου, αποκαλύπτοντας τα κέρδη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων του πρίγκιπα της Ουαλίας από την περιουσία του Δουκάτου της Κορνουάλης. Ο William, 42 ετών, κληρονόμησε την περιουσία όταν ο πατέρας του, ο βασιλιάς Κάρολος, ανέβηκε στο θρόνο τον Σεπτέμβριο του 2022. Η τεράστια αυτή περιουσία αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ιδρύθηκε από τον βασιλιά Εδουάρδο Γ’ το 1337 για να παρέχει κεφάλαια για τον διάδοχο.

Ενώ ο ρόλος έχει ιστορικές ρίζες, ο πρίγκιπας William έκανε μια πινελιά ανανέωσης, επικοινωνώντας για το Δουκάτο της Κορνουάλης στο WhatsApp.

“Την επομένη του θανάτου της μακαρίτισσας βασίλισσας Ελισάβετ, τηλεφώνησα στον πρίγκιπα William για να του πω: Καλώς ήρθατε στο δουκάτο σας, κύριε. Προφανώς τον γνώριζα, είχα συνεργαστεί μαζί του τα προηγούμενα οκτώ ή δέκα χρόνια για να του εξηγήσω πραγματικά ποιο ήταν το μέλλον του κατά τη διάρκεια της περιόδου που ήταν διάδοχος του θρόνου“, δήλωσε ο Alastair Martin, απερχόμενος γραμματέας και φύλακας των αρχείων, σύμφωνα με τους Times.

“Και μου είπε: Θα σου δώσω τον αριθμό του κινητού μου τηλεφώνου – αν με θέλεις, απλά πάρε με, απλά στείλε μου μήνυμα. Και έτσι δουλεύει, και είναι πολύ εμπλεκόμενος” είπε ο Martin.

Θα υπάρξουν Σαββατοκύριακα που τα μηνύματά μου στο WhatsApp θα είναι διψήφια και θα ανταποκριθώ πολύ”, συνέχισε ο Martin. “Αν κάτι έχει πάει καλά ή άσχημα, θα θέλω να το πω στο αφεντικό μου και θα απαντήσει αμέσως”.

Η δωρεάν εφαρμογή για μηνύματα και κλήσεις ήταν το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο στο τέλος του περασμένου έτους, ανέφερε η Statista, και η προδιάθεση του πρίγκιπα της Ουαλίας για το ταχύτατο μέσο ευθυγραμμίζεται με τη γενιά του. Όταν ο βασιλιάς Κάρολος ήταν διάδοχος και δούκας της Κορνουάλης, συνδεόταν με τη διοίκηση του δουκάτου από σταθερό τηλέφωνο.

Η βιωσιμότητα είναι ένα πάθος που μοιράζονται και οι δύο, αλλά υπάρχουν και κάποιες διαφορές“, δήλωσε ο Martin για τον πατέρα και τον γιο. “Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα, ο 24ος δούκας, θα μου τηλεφωνούσε. Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα, ο 25ος δούκας, θα μου κάνει WhatsApp”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα