Μίνι Φορέματα: Βρήκαμε τα πιο εντυπωσιακά της αγοράς
Μίνι καλοκαιρινό φόρεμα
Credit: Tessathomford/Instagram

Τα μίνι φορέματα είναι από τα πιο εμβληματικά κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Αποτελούν σύμβολο της μόδας και της θηλυκότητας, ενώ συνεχίζουν να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του στιλ μας, ανεξαρτήτως εποχής και τάσεων. Είναι η ιδανική επιλογή για να αναδείξουμε τα πόδια μας και να δώσουμε έναν αέρα αυτοπεποίθησης και δυναμισμού στην εμφάνισή μας. Αλλά γιατί τα αγαπάμε τόσο; Ίσως επειδή εκπέμπουν μία αίσθηση ελευθερίας και νεανικότητας; Ή επειδή συνδυάζουν την κομψότητα με το παιχνιδιάρικο στοιχείο;

Η Αρχή Μιας Επανάστασης

Τα μίνι φορέματα έκαναν την εμφάνισή τους τη δεκαετία του 1960 και αμέσως προκάλεσαν αίσθηση. Η Μary Quant, η Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας, πιστώνεται συχνά για την εφεύρεση του μίνι φορέματος. Εμπνευσμένη από την επιθυμία των νέων γυναικών για έναν πιο απλό και μοντέρνο τρόπο ντυσίματος, η Quant δημιούργησε το μίνι φόρεμα, το οποίο γρήγορα έγινε σύμβολο της πολιτισμικής επανάστασης της εποχής.

Η επιρροή του μίνι φορέματος ήταν τεράστια. Ήταν συνυφασμένο με την απελευθέρωση των γυναικών και την αλλαγή των κοινωνικών νορμών. Στην Αμερική, οι σχεδιαστές όπως ο André Courrèges και ο Yves Saint Laurent συνέβαλαν στην διάδοση του μίνι φορέματος, καθιστώντας το κεντρικό κομμάτι της μόδας της δεκαετίας του 1960 και του 1970.

Τάσεις του Σήμερα: Μια Νέα Ματιά στο Κλασικό

Σήμερα, το μίνι φόρεμα συνεχίζει να είναι πρωταγωνιστής στις πασαρέλες και στις ντουλάπες μας. Οι σύγχρονες τάσεις φέρνουν νέες εκδοχές και προσαρμογές στο κλασικό αυτό κομμάτι, κρατώντας το πάντα επίκαιρο.

Balloon Φούστα: Τα μίνι φορέματα με balloon φούστες προσθέτουν όγκο και κίνηση, δημιουργώντας ένα πιο παιχνιδιάρικο και εντυπωσιακό στυλ. Το συνδυάζουμε συχνά με εφαρμοστά κορμάκια για να δημιουργήσουμε μια ισορροπημένη και κομψή εμφάνιση.

Χαμηλή Μέση: Η επιστροφή της χαμηλής μέσης είναι μια τάση που αναβιώνει το 2000s στιλ. Τα μίνι φορέματα με χαμηλή μέση προσδίδουν έναν αέρα ανεμελιάς και casual κομψότητας, ιδανικά για πιο χαλαρές περιστάσεις και καθημερινές εμφανίσεις.

Preppy Style: Το preppy style επιστρέφει δυναμικά, με μίνι φορέματα που θυμίζουν τις σχολικές στολές και τις ενδυματολογικές επιλογές της υψηλής κοινωνίας. Πλεκτά φορέματα με καρό σχέδια, ρίγες και κλασικά κοψίματα πάνε τέλεια με blazers και loafers για μια εμφάνιση που είναι ταυτόχρονα κομψή και σύγχρονη.

Τα δικά μας αγαπημένα:

AGUA BY AGUA BENDITA Pluma Jardinera linen minidress, Mytheresa
BANANHOT Rey cutout knitted beach cover-up, Mytheresa
NORMA KAMALI Grace strapless minidress, Mytheresa
Self-Portrait gem-embellished denim mini dress, Farfetch
Des Phemmes Embellished cotton satin mini dress, Luisaviaroma
Taller Marmo Balear mini dress, Farfetch
NORMA KAMALI Turtleneck minidress, Mytheresa
Puffed sleeve dress with feather detail, MANGO
Patbo Sequined mini dress, Luisaviaroma
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα