Θυμάστε την άσχημη τσάντα της Louise του Sex and the City; Κι όμως, είναι τάση ξανά!
Σκηνή από το Sex and the city
Credit: Sexandthecitytv/Instagra

Όλες έχουμε υπάρξει στη θέση της Louise κάποια στιγμή στη ζωή μας. Να δουλεύουμε σκληρά, πολλές ώρες, και να κάνουμε παραπάνω από τα καθήκοντά μας. Η Louise βέβαια το πήρε πίσω όλο αυτό όταν έκανε δικιά της την τσάντα Motard Firebird της Louis Vuitton. Της την έκανε δώρο η Carrie Bradshaw, η εργοδότριά της σύμφωνα με το σενάριο. Η τσάντα, σχεδιασμένη σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Richard Prince -ένας συνδυασμός κίτρινου μεταξιού και μοβ βελούδου με ρητίνες στην επιφάνειά της έκαναν την εμφάνισή της κάπως… ασυνήθιστη.

Η Δύναμη της Διαφορετικότητας

Η Louise, όπως και η Carrie, έχει την ικανότητα να εκτιμά την ομορφιά σε κάτι ασυνήθιστο. Ενώ οι περισσότεροι θα έβλεπαν την τσάντα και θα αντιδρούσαν, η Louise την είδε και αναφώνησε. Την είδε σαν ευκαιρία να ξεχωρίσει. Και να δείξει την προσωπικότητά της μέσα από ένα αντικείμενο που άλλοι θα απέφευγαν.

Γιατί, η τσάντα της Louis Vuitton δεν είναι απλώς ένα αξεσουάρ. Είναι σύμβολο της πορείας της Louise. Αν και μπορεί να μην ταιριάζει με την αισθητική του καθενός, για την Louise είναι μια υπενθύμιση της προσωπικής της ανάπτυξης και της διαφορετικότητάς της. Μέσα από τα μάτια της, η τσάντα ήταν από ένα περίεργο δώρο σε ένα σύμβολο της μοναδικότητας και της αυτοπεποίθησης.

Η Αντίδραση των Κοινωνικών Δικτύων

Tα κοινωνικά δίκτυα για κάποιο λόγο έφεραν στην επικαιρότητα αυτό το αμφιλεγόμενο δώρο. Χιλιάδες χρήστες του TikTok και του Instagram εξέφρασαν την απογοήτευσή τους και τη σύγχυσή τους για την επιλογή της Carrie. Άλλοι έγραψαν «Το πιο κακό πράγμα που έκανε ποτέ η Carrie Bradshaw» κι άλλοι «Ακόμα τρομάζω κάθε φορά που το βλέπω». Αλλά, όπως συχνά συμβαίνει, η αντίδραση αυτή είναι απόδειξη του πόσο δυνατό ήταν το μήνυμα της τσάντας.

Η Άνοδος των Άσχημων Αξεσουάρ

Μετά την τάση των «άσχημων» παπουτσιών που κατέκτησε τον κόσμο της μόδας τα τελευταία χρόνια, είναι η σειρά για τις «άσχημες» τσάντες.

Η «άσχημη» τσάντα δεν ακολουθεί τους παραδοσιακούς κανόνες αισθητικής. Συχνά έχει ασυνήθιστους συνδυασμούς χρωμάτων, μη συμβατικά υλικά και πρωτότυπα σχέδια. Αυτές οι τσάντες δεν προσπαθούν να είναι κομψές ή διαχρονικές, αλλά να ξεχωρίζουν και να προκαλούν συζητήσεις. Η τσάντα Motard Firebird της Louis Vuitton, για παράδειγμα, με το «αρρωστημένο» κίτρινο μετάξι και το μοβ βελούδο, αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα αυτής της τάσης.

Η γοητεία των «άσχημων» τσαντών όμως, βρίσκεται στην ικανότητά τους να προκαλούν και να ανατρέπουν τα στερεότυπα της μόδας. Αντί να επιδιώκουν την κλασική ομορφιά, προβάλλουν την αξία της μοναδικότητας. Η ομορφιά τους έγκειται στην πρωτοτυπία και τη δυνατότητα να αφηγούνται μια ιστορία. Κάθε τσάντα είναι ένα καμβάς που αντικατοπτρίζει την τόλμη και τη δημιουργικότητα του σχεδιαστή. Aλλά και του ανθρώπου που την επιλέγει!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα