Fake Tan MakeUp: Τι είναι τα “σημάδια μαυρίσματος” του μακιγιάζ που κάνουν θραύση στο TikTok
Fake Tan Makeup
Credit: @isabellrrose / Instagram

Παρακάτω, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αμφιλεγόμενη τάση μακιγιάζ ‘Fake Tan’ που έγινε viral στο TikTok.

Η προστασία από τον ήλιο (ή η έλλειψή της) είναι στο μυαλό όλων, κάτι που πιθανότατα οδήγησε στην τελευταία τάση μακιγιάζ στα κοινωνικά δίκτυα που αναδημιουργεί την εμφάνιση ενός ψεύτικου έντονου μαυρίσματος με διχρωμίες. Το λουκ “σημάδια μαυρίσματος”, που ξεκίνησε η δημιουργός Isa, περιλαμβάνει μια Y2K προσέγγιση με τη βοήθεια ρουζ και πολύ κονσίλερ.

Η  αισθητική των αρχών της δεκαετίας του 2000 δεν είναι από τις πιο πρακτικές ή καλαίσθητες, αλλά είναι σίγουρα διασκεδαστική. Παρακάτω, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την τάση μακιγιάζ “σημάδια μαυρίσματος”, ή αλλιώς fake tan makeup, που έγινε viral στο TikTok.

@tabithaswatosh

this is actually one of my favorite looks. i love tan lines. ☀️

♬ original sound – Tabs

Η έμπνευση

Παρά τον πρόσφατο σκεπτικισμό γύρω από το αντηλιακό, η Gen Z γενικά είναι πολύ πιο επιμελής όσον αφορά την προστασία από τον ήλιο σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές.  Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 τα σολάριουμ ήταν εξαιρετικά δημοφιλή. Γι’ αυτό, οι έντονες γραμμές μαυρίσματος συνδέονται έντονα με την εποχή. Η τάση αυτή αναδημιουργεί όχι μόνο ένα εφέ στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα, όπως π.χ. από τα αξεσουάρ που έμεναν στο σώμα, όπως κρεμαστά κολιέ και μικροσκοπικά τρίγωνα μπικίνι.

Το βίντεο που ξεκίνησε αυτή την τάση αποδίδεται στην beauty TikToker Isa, της οποίας το αρχικό tutorial έχει πλέον 1,4 εκατομμύρια προβολές, με πολλούς δημιουργούς να φτιάχνουν τα δικά τους βίντεο σχετικά με το look.

Η τάση Fake Tan Makeup

Αν σας αρέσει η τάση, δείτε πολλά tutorials στο TikTok. Τα βασικά βήματα έχουν ως εξής. Αρχικά προετοιμάζετε την επιδερμίδα με ενυδατική κρέμα αναμεμειγμένη με σταγόνες υγρού μπρόνζερ για ένα ηλιοκαμένο αποτέλεσμα. Μετά, βάζετε μεγάλη ποσότητα ροζ ρουζ στα μάγουλα και τη μύτη. Ένα βασικό κομμάτι του look είναι η έντονη αντίθεση μεταξύ του έντονου ρουζ και των ανοιχτόχρωμων περιοχών του concealer.

Στη συνέχεια, σμιλεύετε τα ζυγωματικά με ένα κρεμώδες μπρόνζερ για να δώσετε το εφέ ότι μόλις επιστρέψατε από διακοπές. Έπειτα, με ένα ανοιχτόχρωμο concealer σχεδιάζετε το περίγραμμα των γυαλιών ηλίου γύρω από τα μάτια. Κάντε το ίδιο και στο σώμα για να δημιουργήσετε το σημάδια του μαγιό.

Ολοκληρώστε το look με lip gloss, eyeliner και μάσκαρα

Δεν θα συνιστούσαμε βέβαια αυτό το λουκ για το γραφείο, αλλά η τάση δείχνει την επιρροή των Y2K και την επιθυμία μας για διασκεδαστικά, μαξιμαλιστικά μακιγιάζ που επιτρέπουν την έκφραση της δημιουργικότητάς σας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα