Rice zempic: To ρόφημα που σαρώνει στο TikTok για αδυνάτισμα
Ρόφημα από νερό και ρύζι
Credit: 123RF

Μία από τις τελευταίες τάσεις του TikTok για αδυνάτισμα ακούει στον όρο “rice zempic“. Πρόκειται για ένα σπιτικό ρόφημα από ρύζι το οποίο κάνει πραγματικά θραύση στο διαδίκτυο.

Στην ουσία είναι το αμυλούχο νερό που έχει προκύψει αφού μουλιάσει κανείς ωμό ρύζι.

Σύμφωνα με τους χρήστες του TikTok οι οποίοι το έχουν δοκιμάσει, το rice zempic μειώνει την όρεξη και την αίσθηση της πείνας, δημιουργώντας παράλληλα μία αίσθηση κορεσμού κι έτσι οδηγεί στην απώλεια βάρους. Λειτουργεί δηλαδή με παρόμοιο τρόπο με το γνωστό φάρμακο Ozempic – εξ ου και το όνομα.

@dodicreations Day 2 of Rice-zempic Challenge. #ricezempic #resistantstarch @TheChorroKing💩👑 ♬ Whistle, ukulele, fun camping and cooking / Long(1283367) – Minimal-8

Πώς παρασκευάζεται το “rice zempic”

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές στο TikTok για τον τρόπο παρασκευής. Ο πιο συνηθισμένος είναι ο εξής:

  1. Ρίχνετε μισή κούπα ωμό ρύζι σε μία κούπα με ζεστό προς το καυτό νερό και το αφήνετε όλη τη νύχτα
  2. Στραγγίζετε το μείγμα ρυζιού σε ένα καθαρό ποτήρι χρησιμοποιώντας σουρωτήρι
  3. Στο αμυλούχο νερό προσθέστε χυμό από μισό λεμόνι και το πίνετε μία φορά την ημέρα

Για καλύτερα αποτελέσματα στο αδυνάτισμα, οι TikTokers συμβουλεύουν να το καταναλώνει κανείς το πρωί. Κάποιοι εμφανίζονται μάλιστα να υποστηρίζουν πως κατάφεραν να χάσουν περισσότερα από 20 κιλά μέσα σε διάστημα δύο μηνών. Kανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει κατά πόσο οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αληθινοί.

Ανθεκτικό άμυλο

Είναι σημαντικό όμως να αναφερθεί πως το ρύζι περιέχει ανθεκτικό άμυλο του οποίου τα οφέλη στην υγεία είναι αποδεδειγμένα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ανθεκτικού αμύλου μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και να βελτιώσει την υγεία του εντέρου.

Σύμφωνα επίσης με έρευνες, η κατανάλωση ανθεκτικού αμύλου μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη, καρδιακών παθήσεων και άλλων χρόνιων ασθενειών.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα