Μεταβατικό Στιλ: 8+1 τουνίκ που μπορούν να φορεθούν και το φθινόπωρο
Καφτάνια
Credit: Rita Monetzuma/Instagram

Καθώς το καλοκαίρι υποχωρεί και η ατμόσφαιρα αρχίζει να γεμίζει με τις πρώτες νότες της φθινοπωρινής δροσιάς, το τοπίο αλλάζει. Τα φύλλα γίνονται χρυσαφένια και οι μέρες μικραίνουν, ενώ η άνεση και η ζεστασιά γίνονται πρωταρχικές προτεραιότητες. Αν και το καλοκαίρι φεύγει, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποχαιρετήσουμε τα αγαπημένα μας ρούχα. Μία εξαιρετική επιλογή που μπορεί να διατηρήσει την αίσθηση της ευχάριστης ανεμελιάς των καλοκαιρινών ημερών και τη φθινοπωρινή ανάλαφρη αισθητική είναι η τουνίκ.

Η τουνίκ, με την ελαφρότητα και τη διαχρονική της κομψότητα, δεν περιορίζεται μόνο στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αντίθετα, μπορεί να προσαρμοστεί και να αναδείξει το φθινοπωρινό στιλ με έναν πιο εναλλακτικό τόνο. Με την κατάλληλη προσαρμογή και συνδυασμό, η τουνίκ είναι μια ιδανική επιλογή για τις δροσερές μέρες του φθινοπώρου. Συνδυάζει την κομψότητα με τη λειτουργικότητα.

Ένα Ρούχο με Ιστορία

Η τουνίκ είναι ένα από τα πιο αρχαία και εμβληματικά ρούχα που έχουν φορεθεί από τον άνθρωπο. Μιλάμε για ένα μακρύ, χαλαρό ένδυμα που αρχικά καλύπτει το σώμα από τους ώμους μέχρι τα γόνατα ή και πιο κάτω. Αφήνει έτσι την κίνηση ελεύθερη και το σώμα να αναπνέει. Η λέξη «τουνίκ» προέρχεται από τη λατινική λέξη tunica, που αναφέρεται σε ένα ένδυμα της αρχαίας Ρώμης και Ελλάδας. Εκεί, οι τουνίκες ήταν βασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας ανδρών και γυναικών, κατασκευασμένες από λινό ή μαλλί και διακοσμημένες με σχέδια που υποδήλωναν την κοινωνική θέση του ατόμου.

Η Τουνίκ στο Φθινόπωρο

Μπορεί λοιπόν, η τουνίκ να είναι ένα κατεξοχήν καλοκαιρινό ρούχο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να φορεθεί και το φθινόπωρο. Καθώς οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν, παραμένει μια εξαιρετική επιλογή για το μεταβατικό αυτό στάδιο της χρονιάς. Συνδυάστε την με ένα τζιν, προτιμήστε τα μακριά μανίκια ή κάντε ακόμα και layreing με ένα ζεστό πουλόβερ πάνω από αυτήν. Τα πιο σκούρα χρώματα και τα βαρύτερα υφάσματα μπορούν να προσαρμοστούν για να ταιριάζουν με την εποχή, κρατώντας την άνεση και την ευελιξία της τουνίκ στο προσκήνιο.

Οι δικές μας αγαπημένες:

ANINE BING Rowan one-sleeve silk midi dress, Farfetch
Penelope Kaftan, Ancient Kallos
Etro Printed jersey tunic dress, Mytheresa
Juliet Dunn Broderie anglaise cotton kaftan, Mytheresa
Pucci Onde chain-detail kaftan, Mytheresa
ROTATE BIRGER CHRISTENSEN long sleeve mini dress, Farfetch
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα