4 μυστικά για να κάνετε layering χωρίς να αποκτήσετε όγκο
Layering με πουκάμισα
Credit: Emili Sindlev/Instagram

Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν και κάνει την εμφάνισή της η φθινοπωρινή ψύχρα, είναι η ώρα για layering. Αλλά, η τέχνη του layering δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Πολλές φορές δεν ξέρουμε ποια κομμάτια ταιριάζουν με ποια. Άλλες πάλι, καταλήγουμε με περιττό όγκο. Όμως, μην ανησυχείτε! Είμαστε εδώ για να σας δώσουμε τα tips για να κάνετε layering σαν επαγγελματίες χωρίς να καταλήξετε να φέρνετε σε… κρεμμύδι.

Η Μαγεία των Υφασμάτων

Ξεκινάμε με το πιο σημαντικό μυστικό: οι υφές! Όταν επιλέγουμε ρούχα για layering, η ποικιλία υφασμάτων είναι το παν. Όχι, δεν θέλουμε να συνδυάσουμε πλεκτό με πλεκτό και να μοιάζουμε με κουβέρτα. Αντίθετα, ας δημιουργήσουμε ένα ενδιαφέρον mix&match με χοντρές και ελαφριές υφές. Για παράδειγμα, συνδυάζουμε ένα χοντρό πλεκτό πουλόβερ με ένα ελαφρύ πουκάμισο από ποπλίνα – έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι κομψό και χωρίς υπερβολικό όγκο.

Ο Ρόλος του Πουκαμίσου

Το κλασικό πουκάμισο είναι ο ήρωας που δεν περιμέναμε! Είτε το φοράμε μόνο του είτε το χρησιμοποιούμε ως βάση για να χτίσουμε τα υπόλοιπα layers, το πουκάμισο από ποπλίνα είναι η τέλεια επιλογή. Ταιριάζει με σχεδόν τα πάντα και δίνει μια κομψή βάση για τα υπόλοιπα ρούχα μας. Ας το έχουμε πάντα στο οπλοστάσιο μας.

Layering Χωρίς Oversized

Είναι μια κλασική παγίδα: να κάνουμε layering με oversized ρούχα και να χάνουμε τη σιλουέτα μας. Η αλήθεια είναι ότι το layering δεν σημαίνει απαραίτητα να φοράμε τεράστια ρούχα. Επιλέγουμε μόνο αυτά που μας επιτρέπουν να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας, ενώ προσθέτουν βάθος και ενδιαφέρον στο outfit μας.

Το Layering των Αξεσουάρ

Ας μην ξεχνάμε και τα αξεσουάρ! Τα αξεσουάρ είναι οι πιο ελαφριές και κομψές στρώσεις που μπορούμε να προσθέσουμε. Παίζουμε με ζώνες, προσθέτουμε κάλτσες πάνω από τα παντελόνια μας, και κάνουμε layering με τα κοσμήματα. Μια έξυπνη προσέγγιση μπορεί να κάνει το σύνολό πιο ενδιαφέρον και να προσφέρει την τέλεια αίσθηση του στιλ χωρίς να προσθέσει όγκο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα