Τι πρέπει να ξέρετε πριν κόψετε μόνες σας αφέλειες – Bήμα βήμα η διαδικασία για ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα
αφέλειες πώς να κάνετε
Credit: @dimitrishair / Instagram

Λοιπόν, θέλετε να κόψετε μόνοι σας αφέλειες. Δεν θα σας πούμε ότι είναι κακή ιδέα, ωστόσο, θα πούμε ότι δεν πρέπει να προχωρήσετε σε DIY κόψιμο χωρίς να γνωρίζετε κάποιες επαγγελματικές συμβουλές και κόλπα.

Το να κόψετε αφέλειες στο σπίτι χωρίς καμία εμπειρία μπορεί να είναι ένα ρίσκο. Για να αποφύγετε λοιπόν τυχόν αστοχίες και για να σας βοηθήσουμε να μάθετε πώς να κόψετε αφέλειες στο σπίτι, ο κομμωτής Giovanni Vaccaro ανέβασε στο Instagram έναν γρήγορο — και εύκολο — οδηγό για το πώς να το κάνετε σωστά. Τα μόνα που χρειάζεστε είναι clips για τα μαλλιά, μια χτένα και ψαλίδι κομμωτικής.

Βήμα 1: Αφήστε τις αφέλειές σας να πέσουν φυσικά

Για αρχή, ο Vaccaro προτείνει να κόψετε τα μαλλιά όταν είναι στεγνά, γιατί έτσι έχετε περισσότερη ευελιξία. Χρησιμοποιείτε clips για να χωρίσετε τα υπόλοιπα μαλλιά από τις αφέλειες. Η άλλη συμβουλή του είναι να μην κρατάτε σφιχτά τα μαλλιά. «Οι γυναίκες συνήθως χρησιμοποιούν τα δάχτυλά τους για να κρατήσουν το τμήμα των μαλλιών που θέλουν να κόψουν ασκώντας υπερβολική ένταση. Αφήστε τις αφέλειες σας να πέσουν φυσικά» είπε ο Vaccaro.

Βήμα 2: Χτενίστε τα μαλλιά

Με τη χτένα στο ένα χέρι και το ψαλίδι στο άλλο, χτενίζετε τις αφέλειες σας αρκετές φορές. Στη συνέχεια, με το ψαλίδι κάθετα προς τα μαλλιά, κάντε την τεχνική “point cut”. Αυτό προσθέτει υφή και κρατά τις άκρες πιο φυσικές.

Βήμα 3: Κόβετε τις αφέλειες σταδιακά

Μπορείτε πάντα να κόψετε περισσότερο, αλλά δεν μπορείτε να επαναφέρετε το μήκος που δεν θέλατε να χάσετε. Γι’ αυτό, κόβετε λίγο κάθε φορά και επαναλαμβάνετε το βήμα 2 αν θέλετε να κάνετε τις αφέλειες σας πιο κοντές.

Βήμα 4: Κάντε μερικά πιο βαθιά κοψίματα

Αφού αφαιρέσετε το μήκος που θέλατε, ο Vaccaro αναφέρει ότι του αρέσει να χτενίζει ξανά τις αφέλειες και να προσθέτει μερικά πιο βαθιά κοψίματα με την τεχνική “point cut” για πιο ανεπιτήδευτες αφέλειες τύπου Birkin. (Παραλείψτε αυτό το βήμα αν έχετε ίσιες αφέλειες.) Αυτό ήταν, έτοιμες!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα