Γιώργος Σεφέρης: 53 χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ποιητή – Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του το 1937
Γιώργος Σεφέρης

Ο Γιώργος Σεφέρης έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 1971. Με αφορμή τη συμπλήρωση 53 ετών από τον θάνατο του σπουδαίου ποιητή, ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης δημοσίευσε στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία του, στην οποία ποζάρει μαζί με τη σύζυγό του, Μαρώ, στο Ηρώδειο το 1937,

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

“Σαν σήμερα το 1971 έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Σεφέρης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές του 20ου αιώνα και μια σπουδαία προσωπικότητα που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα όχι μόνο στη λογοτεχνία, αλλά και στον πολιτισμό και την ελληνική κοινωνία.

Υπήρξε ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1963. Η παγκόσμια αυτή αναγνώριση αναδείκνυε την αξία της ποίησής του και τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να συνδυάσει τον μοντερνισμό με την ελληνική παράδοση, καθιστώντας την ελληνική γλώσσα ζωντανή στα παγκόσμια πράγματα. Παρά την τεράστια φήμη του, παρέμεινε σεμνός και ταπεινός μέχρι το τέλος.

Η προσωπική του προσέγγιση προς την τέχνη ήταν πάντα προσεκτική και ενδοσκοπική, δείχνοντας έναν άνθρωπο που δεν αναζητούσε τη δόξα, αλλά την ουσία. Στη φωτογραφία, στο Ηρώδειο το 1937 με τη γυναίκα της ζωή του Μαρίκα Ζάνου, στην οποία έδωσε ο ίδιος το όνομα Μαρώ”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα