Φθινοπωρινό Μακιγιάζ: Τα 5 χαρακτηριστικά που πρωτοστατούν στις τάσεις αυτή τη σεζόν
φθινοπωρινό μακιγιαζ
Credit: @hungvanngo / Instagram

Κάποιος είπε ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο νέος Ιανουάριος, και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο. Όντως ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτος από νέες αρχές, μεταξύ άλλων και στη ρουτίνα περιποίησης αλλά και στο μακιγιάζ μας. Έπειτα λοιπόν από ένα καλοκαίρι γεμάτο φωτεινές αποχρώσεις και ‘υγρές’ υφές (και ιδρώτα… πολλή ιδρώτα), θέλουμε να δοκιμάσουμε τις δροσερές, πιο μελαγχολικές αποχρώσεις του φθινοπώρου. Παρακάτω, ανακαλύψτε όλες τις προτάσεις μας για το φθινοπωρινό mood board σας και τα προϊόντα που θα χρειαστείτε για να τα πετύχετε.

Χείλη σε βουργουνδί

Το μπορντό μαζί με το σκούρο κερασί κυριαρχεί και αυτό το φθινόπωρο, τόσο στη μόδα όσο και στην ομορφιά. Έτσι ‘αγκαλιάζουμε’ τα κραγιόν σε αυτές τις αποχρώσεις που κάνουν λίγο πιο τολμηρές τις εμφανίσεις μας αλλά παρόλα αυτά τις διατηρούν πολύ φρέσκιες. Για παράδειγμα, ένα μπορντό κραγιόν σε συνδυασμό με μια μίνιμαλ φρέσκια βάση και ανύπαρκτη ως nude σκιά φωνάζει από μακριά ‘vive la france’ ή αλλιώς ‘ζήτω το γαλλικό στιλ’.

Grunge βλέμμα

Το φθινόπωρο του 2024 εστιάζει στο μακιγιάζ ματιών. Συνεπώς απομακρυνόμαστε από τη χρήση του απλού μπρονζέ στα βλέφαρα και υιοθετούμε πιο εντυπωσιακά eye looks που καθηλώνουν. Οι smokey, grunge υφές μοιάζουν ανεπιτήδευτες σαν να έχουν αλλοιωθεί από το πέρασμα της ώρας αλλά ταυτόχρονα είναι και δραματικές.

Μας αρέσει η smokey γραμμή eyeliner με προέκταση που μετατρέπει οποιοδήποτε eye look από πρωϊνό σε βραδινό.

Διακριτικό ρουζ

Αφήνουμε για λίγο στην άκρη την τάση της ‘ηλιοκαμένης επιδερμίδας’ και επιστρέφουμε σε μια πιο φυσική και ροδαλή όψη. Και απ’ ό,τι είδαμε από τις πασαρέλες της Νέας Υόρκης αυτής της σεζόν δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο. Το έντονο ρουζ φεύγει και αντί αυτού επιλέγουμε μια πινελιά χρώματος στα μάγουλα που χαρίζει φρεσκάδα χωρίς υπερβολές.

Ματ εφέ

Έπειτα από χρόνια που το glass skin κυριαρχούσε στο μακιγιάζ μας, η τάση στις βάσεις πλέον αφορά το ματ ή ημιμάτ φινίρισμα. Έτσι οι πούδρες σταθεροποίησης είναι και πάλι ένα από τα βασικά στοιχεία του καθημερινού μακιγιάζ. Για την ακρίβεια η ‘υγρή’ επιδερμίδα ισορροπεί με μια ματ Τ-ζώνη.

Βλεφαρίδες με χρώμα

Όλο και περισσότερα looks χρησιμοποιούν χρωματιστές μάσκαρα, όπως ένα φωτεινό μπλε ή μοβ που όταν συμφωνούν και με το eyeliner, δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο μονοχρωματικό βλέμμα. Αν έχετε ανοιχτόχρωμα μάτια επιλέξτε μία μπορντό μάσκαρα ενώ αν έχετε καστανά ή σκούρα μια μάσκαρα σε απόχρωση πολύτιμου λίθου, όπως το σμαραγδί που θα δώσει πολλούς πόντους στο βλέμμα με μία μόνο κίνηση. Είναι μια ασφαλής επιλογή για να δημιουργήσετε έντονα μάτια με ελάχιστη προσπάθεια.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα