5 νέες τάσεις που θα υιοθετήσουμε γιατί θυμίζουν «κάτι από τα παλιά»
Gen Z
Credit: Mimi Moocher/Instagram

Και ξαφνικά… η μόδα μάς πήγε μια βόλτα πίσω στο χρόνο! Τη στιγμή που νομίζαμε ότι έχουμε δει τα πάντα, η Γενιά Z κάνει το θαύμα της και επαναπροσδιορίζει τάσεις που είχαμε ξεχάσει βαθιά στις ντουλάπες μας. Από φαρδιά τζιν μέχρι παστέλ γυαλιά ηλίου, αυτά τα παιδιά ξέρουν πώς να συνδυάζουν παλιές και νέες εποχές με ένα τρόπο που μας κάνει να θέλουμε να τους χειροκροτήσουμε. Ποιες λοιπόν, είναι οι πιο ενδιαφέρουσες τάσεις στις οποίες το… νέο αίμα ορκίζεται; Και γιατί αξίζει να τις ακολουθήσουμε κι εμείς;

Το oversized είναι το νέο εφαρμοστό!

Ξεχνάμε τα skinny jeans! Τα φαρδιά τζιν και τα oversized παντελόνια είναι το νέο must. Η Γενιά Z μάς θυμίζει ότι δεν χρειάζεται να ντυνόμαστε άβολα. Φαρδιές γραμμές, άνεση και πολύ στιλ – αυτό είναι το μυστικό. Και αν αναρωτιέστε πώς να τα φορέσετε χωρίς να μοιάζετε σαν να «πνίγεστε» σε αυτά, το tip είναι απλό: «μεγάλο παντελόνι, μικρό μπλουζάκι» ή το ανάποδο.

Επιστροφή στα Y2K (Ναι, τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια είναι πάλι εδώ!)

Αν μεγαλώσατε τα 2000s, τότε σίγουρα είναι πιο εύκολο να φέρετε στο μυαλό σας τα Juicy Couture φορμάκια και τα Ed Hardy t-shirts που κάποτε ήταν στην κορυφή της μόδας. Ε, λοιπόν, η Γενιά Z τα έφερε πίσω – και μάλιστα με τεράστια επιτυχία. Χαμηλοκάβαλα παντελόνια, γυαλιά σε χρώματα καραμέλας, ακόμα και αυτά τα γιλέκα που φορούσαμε με περηφάνια στην εφηβεία μας είναι ξανά trend. Έτοιμες να πούμε αντίο στις προκαταλήψεις μας και να αγκαλιάσουμε το Y2K vibe, γιατί… ποτέ δεν είναι αργά να επιστρέψουμε στο παρελθόν!

2010s, αλλά με ένα twist

Εντάξει, ξέρουμε ότι τα 2010s δεν είναι τόσο παλιά, αλλά η Γενιά Z κατάφερε να τους δώσει μια νέα πνοή. Κάποιες από εμάς ανατριχιάζαμε μόνο στο άκουσμα των “pencil skirts” ή των “statement necklaces”, αλλά μην ανησυχείτε. Τα παιδιά τα έχουν αναβαθμίσει! Oversized blazers, ανδρόγυνα κομμάτια και το corpcore είναι πλέον το νέο chic. Το τέλειο ντύσιμο για το γραφείο του μέλλοντος!

Αθλητική έμπνευση παντού

Η Γενιά Z μεγάλωσε με athleisure και το δείχνει. Φοράει τα αγαπημένα της sneakers με ένα κομψό φόρεμα ή αθλητικά σορτς με ένα μπλουζάκι από μετάξι. Μπορεί να μοιάζει λίγο… τρελό, αλλά με κάποιο τρόπο δουλεύει! Ακόμα και η τάση “blokecore” – που θυμίζει την ποδοσφαιρική κουλτούρα – έχει καταφέρει να κατακτήσει τις καρδιές τους. Μας αρέσει αυτή η μίξη και ναι, λέμε να βγάλουμε τις φανέλες από τις ντουλάπες μας.

Όλα είναι θέμα ψευδαίσθησης (Trompe L’oeil)

Και φτάνουμε στο πιο funky κομμάτι! Η Γενιά Z λατρεύει να παίζει με τα όρια της πραγματικότητας και της φαντασίας. Ρούχα που μοιάζουν σαν εικονογραφήσεις, μοτίβα που ξεγελούν το μάτι. Από ρετρό αναφορές μέχρι καλλιτεχνικές δημιουργίες, αυτό το στιλ είναι μια αναφορά στη ψηφιακή κουλτούρα που έχει μεγαλώσει η Γενιά Z. Δε μιλάμε απλά για ρούχα, μιλάμε για τέχνη!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα