Πανωφόρια: Αυτός είναι ο απρόσμενος ήρωας του φθινοπώρου
Σουέτ πανωφόρι
Credit: Matilda Djerf/Instagram

Δηλώνουμε έτοιμες να πούμε αντίο στο καλοκαίρι (αν και θα μας λείψει) και να καλωσορίσουμε το φθινόπωρο, με τα ζεστά χρώματα και τις δροσερές μέρες του. Και ξέρουμε όλες τι σημαίνει αυτό: ώρα για την αγαπημένη μας συνήθεια – τα φθινοπωρινά σύνολα! Φυσικά, τίποτα δεν είναι πιο βασικό για τη μεταβατική εποχή από το να βρούμε την τέλεια ζακέτα. Φέτος, όμως, έχουμε έναν απρόσμενο ήρωα: τα καστόρ ή αλλιώς σουέτ τζάκετ!

Το 2024 το σουέτ σαν υφή επιστρέφει δριμύτερο και πιο μοντέρνο από ποτέ. Αν έχετε ήδη μια παλιά ζακέτα από καστόρι στην ντουλάπα σας, τότε σας συγχαίρουμε! Αν όχι, τότε τώρα είναι η ώρα να επενδύσουμε σε μία, γιατί μιλάμε για το πιο hot κομμάτι του φθινοπώρου.

Γιατί το σουέτ είναι τόσο τέλειο;

Το σουέτ έχει αυτή την απαλότητα και την πολυτέλεια που μας κάνει να θέλουμε να το αγγίζουμε συνέχεια. Και με τις μέρες να είναι πιο δροσερές, είναι το ιδανικό υλικό: ζεστό, αλλά όχι βαρύ. Και δεν ξεχνάμε τα χρώματα! Τα καφέ, τα σκουριασμένα κόκκινα, τα χακί και τα μουσταρδί κάνουν το σουέτ να φωνάζει φθινόπωρο. Και με τόσες πολλές αποχρώσεις, ταιριάζει κυριολεκτικά με τα πάντα! Από τα τζιν και τα πουλόβερ μας, μέχρι πιο σοφιστικέ εμφανίσεις με φορέματα ή παντελόνια.

Πώς να φορέσουμε τα σουέτ τζάκετ

Το ωραίο με αυτές τις ζακέτες είναι ότι μπορούμε να τις φορέσουμε με ότι θέλουμε, και να δείχνουμε πάντα στιλάτες. Θέλετε κάτι casual για τη βόλτα σας στην πόλη; Μια oversized σουέτ ζακέτα πάνω από το τζιν και ένα απλό μπλουζάκι αρκούν και περισσεύουν. Θέλετε κάτι πιο chic για το γραφείο ή ένα βραδινό ποτό; Ένα αυστηρό σακάκι με παντελόνι σε έντονη γραμμή θα σας κάνει να ξεχωρίσετε χωρίς να φαίνεται ότι προσπαθήσατε πολύ.

Και για όσες από εμάς λατρεύουμε το boho στιλ, μπορούμε να το πάμε σε άλλο επίπεδο! Μια ζακέτα με κρόσσια συνδυασμένη με ένα αέρινο φόρεμα και μπότες είναι το τέλειο σύνολο για αυτή την εποχή.

Οι οίκοι μόδας που απογείωσαν το σουέτ

Φέτος, μεγάλοι οίκοι μόδας έδωσαν νέα ζωή στο trend με φρέσκιες ιδέες και σύγχρονες γραμμές. Ο Ralph Lauren συνδύασε το κλασικό western στιλ με διαχρονικές σιλουέτες, ενώ ο Pharrell Williams για τον Louis Vuitton πρόσθεσε μοντέρνες πινελιές σε bomber jackets και ζακέτες με κρόσσια. Η Isabel Marant έφερε το boho chic με κεντημένες λεπτομέρειες, και το Chloé επέλεξε μια πιο μίνιμαλ προσέγγιση με κομψά, πολυτελή κομμάτια. Το σουέτ είναι παντού και φέτος το φθινόπωρο θα το φορέσουμε με στιλ!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα