Πρίγκιπας Harry: Δέκα σόλο εμφανίσεις μέσα σε 12 ημέρες χωρίς τη Meghan
Πρίγκιπας Harry
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρίγκιπας Harry φαίνεται να νοσταλγεί τις παλιές καλές μέρες του ως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας, έπειτα από μερικές ημέρες γεμάτες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, ομιλίες και συναντήσεις με αξιωματούχους.

Ο δούκας του Σάσεξ πραγματοποίησε δέκα σόλο υποχρεώσεις τις τελευταίες 12 ημέρες χωρίς τη σύζυγό του Meghan, καθώς έκανε περιοδεία σε τρεις χώρες.

Ο 40χρονος πρίγκιπας ξεκίνησε την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη για μια σειρά από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, προτού φθάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο τη Δευτέρα και προσγειωθεί στην Αφρική λίγες ώρες αργότερα.

Ο Harry «επέδειξε την καλύτερη πλευρά του» κατά τη διάρκεια του γεμάτου δράση ταξιδιού του, σύμφωνα με τον βασιλικό εμπειρογνώμονα Richard Fitzwilliams, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι ο «πραγματικός» πρίγκιπας Harry επέστρεψε επιτέλους.

Στο πολυάσχολο πρόγραμμά του περιλαμβανόταν μια εμφάνιση-έκπληξη στο talk show του Jimmy Fallon στις ΗΠΑ αλλά και μια μυστηριώδης επίσκεψη σε ένα ινστιτούτο τατουάζ.

Το ημερολόγιο των… μοναχικών του υποχρεώσεων

Η περιοδεία του ξεκίνησε στις 20 Σεπτεμβρίου, όταν ο Harry παρευρέθη στη φιλανθρωπική συναυλία One805Live! του Kevin Costner στην παραθαλάσσια έπαυλη του ηθοποιού στην Καλιφόρνια.

Ο δούκας συγχρωτίστηκε με πολλούς κορυφαίους σταρ, όπως ο Jeff Bridges, ο Rob Lowe και η Pink, οι οποίοι παρευρέθησαν για να γιορτάσουν τον ηρωισμό των πρώτων ανταποκριτών.

Ακολούθησε στις 22 Σεπτεμβρίου το δείπνο που διοργάνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καθώς ξεκίνησε μια πολυάσχολη ημέρα εκδηλώσεων στη Νέα Υόρκη. Ο Harry εθεάθη να χαιρετά τη βασίλισσα Mathilde του Βελγίου, τον ηθοποιό Forest Whitaker, αρκετούς επικεφαλής οργανισμών του ΟΗΕ και άλλους αξιωματούχους, για την εκδήλωση προς τιμήν των επιζώντων της παιδικής βίας.

Η Meghan για άλλη μια φορά δεν ήταν μαζί του στο γκαλά, στο οποίο συμμετείχαν επίσης αξιωματούχοι από χώρες όπως η Σουηδία, η Κολομβία, η Ζιμπάμπουε, η Γεωργία, ο Καναδάς, η Ισλανδία και η Βραζιλία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα αφού ο Whitaker και η Shudu Musida, μαζί με επιζώντες, έγραψαν μια ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούσαν επείγουσα δράση από τους παγκόσμιους ηγέτες για τον τερματισμό της βίας κατά των παιδιών.

Στους υπογράφοντες της επιστολής περιλαμβάνονταν ο Harry, η Mathilde και ο πρωθυπουργός του Βελγίου Alexander De Croo, ο οποίος εθεάθη να συνομιλεί εκτενώς με τον δούκα του Σάσεξ και τον ηθοποιό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια, στις 23 Σεπτεμβρίου, ο Harry ακολούθησε τα βήματα της μητέρας του, καθώς συμμετείχε στη 14η Ετήσια Σύνοδο Κορυφής της Concordia για την υποστήριξη του Βραβείου Diana στη Νέα Υόρκη. Ο δούκας εμφανίστηκε στη σκηνή και μίλησε για τη σημασία της ψυχικής ευεξίας σε μια εκδήλωση όπου οι συμμετέχοντες μίλησαν για το κλιματικό άγχος.

Πήρε προσωπικά συνέντευξη από την Chiara Riyanti Hutapea Zhang από την Ινδονησία και την Christina Williams από την Τζαμάικα, η οποία έλαβε το βραβείο The Legacy Award στη μνήμη της Diana, πριγκίπισσας της Ουαλίας. Πρόσθεσε ότι ήθελε το Diana Award να βοηθήσει την εκστρατεία τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και να φέρει επιρροή σε όλο τον κόσμο.

Αργότερα το ίδιο βράδυ ανέβηκε και πάλι στη σκηνή για μια εκδήλωση που διοργάνωσε το Halo Trust, η φιλανθρωπική οργάνωση που έγινε διεθνώς γνωστή το 1997, όταν η πριγκίπισσα Diana περπάτησε μέσα από ένα ενεργό ναρκοπέδιο στην Αγκόλα.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής ο Harry εμφανίστηκε επίσης σε μια ιδιωτική υποχρέωση με την ομάδα προστασίας της φύσης African Parks.

Ο Harry συνέχισε το πολυάσχολο πρόγραμμά του την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, καθώς μίλησε στην εκδήλωση της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Clinton 2024 και προειδοποίησε για την «κρίση» που αντιμετωπίζουν οι νέοι λόγω του διαδικτυακού κόσμου.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου ο Harry έδειξε τις γλωσσικές του ικανότητες μιλώντας Sesotho, καθώς εξέφρασε την αγάπη του για το Λεσότο σε μια εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας μαζί με μέλη της βασιλικής οικογένειας του Λεσότο, ο Harry είπε πως το όνομα του φιλανθρωπικού του ιδρύματος Sentebale προήλθε από τη γλώσσα Sesotho της χώρας – που σημαίνει «Μην με ξεχάσεις».

Αργότερα, σε ομιλία του στην Εβδομάδα για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη, μίλησε περαιτέρω για τις ανησυχίες του για τους νέους, καθώς βοήθησε στον εορτασμό της πέμπτης επετείου της μη κερδοσκοπικής οργάνωσής του Travalyst.

Σε μια διαφορετική έξοδο, ο Harry εθεάθη σε διάσημο εργαστήριο τατουάζ της Νέας Υόρκης γύρω στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης και πέρασε περίπου μια ώρα μέσα. Το προσωπικό απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την επίσκεψη του πρίγκιπα και παραμένει ασαφές αν και τι σχέδιο τατουάζ “χτύπησε” ο Harry στο East Side Ink στο Lower East Side της πόλης.

Σε μια άλλη απίθανη εμφάνιση, ο δούκας του Σάσεξ συμμετείχε σε ένα αποκριάτικο σκετς με τον Jimmy Fallon κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του The Tonight Show την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου.

Ο Harry επέλεξε να μην λάβει μέρος σε μια τυπική συνέντευξη, αλλά να γίνει ο πρώτος καλεσμένος-έκπληξη που δοκίμασε μια αποκριάτικη εμπειρία που ονομάζεται Jimmy Fallon’s Tonightmares στο Rockefeller Centre.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Harry έφυγε για το Ηνωμένο Βασίλειο για ένα ταξίδι αστραπή, καθώς εμφανίστηκε στα WellChild Awards στο Λονδίνο για να τιμήσει μερικά από τα πιο γενναία παιδιά της Βρετανίας.

Λίγες ώρες μετά τα βραβεία, την 1η Οκτωβρίου, ο Harry μπήκε και πάλι σ’ ένα αεροπλάνο και επισκέφθηκε τη Νότια Αφρική, με αφορμή το φιλανθρωπικό του ίδρυμα Sentebale.

Χθες το βράδυ ο Harry συναντήθηκε ξανά με τον παλιό του φίλο, τον πρίγκιπα Seeiso του Λεσότο, και εκφώνησε μια παθιασμένη ομιλία για το έργο της φιλανθρωπικής του οργάνωσης, η οποία στηρίζει παιδιά και νέους που ζουν με τον ιό HIV ή κινδυνεύουν από αυτόν.

Το ταξίδι του φαίνεται να σηματοδοτεί άλλη μια εβδομάδα μακριά από τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους, τα οποία επίσης δεν συνόδευσαν τον δούκα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα