Mαρινέλλα: Τι λέει ο Ηγούμενος της Μονής Καλλίπετρας για τη μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού
Μονή Καλλίπετρας
Credit: InStyle.gr/Σίσσυ Νίκα

Mε συνοδοιπόρο τον φίλο Ιωάννη Παπαγιάννη, δικηγόρο της Μονής, γίναμε δεκτοί από τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Παλαμά Κυριλλίδη, της Ιεράς Μονή Καλλίπετρας, που είναι αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου. Είναι από τα αρχαιότερα μοναστήρια της Ελλάδας με σημαντικές ιστορικές στιγμές. Βρίσκεται σε τόπο πανέμορφο στην κοιλάδα του Αλιάκμονα, μόλις 10 km από τη Βέροια. Στο καθολικό της μονής υπάρχει η θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς.

Μονή Καλλίπετρας
Credit: InStyle.gr/Σίσσυ Νίκα

Συναντήσαμε τον χαρισματικό Ηγούμενο μόλις ολοκλήρωσε την Θεία Λειτουργία υπέρ υγείας της Μαρινέλλας, που θεωρεί δικό του άνθρωπο. Οι καθημερινές προσευχές των μοναχών και οι παρακλήσεις στον Κύριο ελπίζουμε ότι θα κάνουν το θαύμα τους, για την αποκατάσταση της υγείας της.

Όπως μας είπε ο Ηγούμενος:

«Η Μαρινέλλα ήρθε σαν προσκυνήτρια πριν από λίγα χρόνια, όταν αντιμετώπιζε θέματα υγείας η αγαπημένη της κόρη. Τότε η Παναγιά έκανε το θαύμα της. Η φυσική ζωντάνια της, η αμεσότητά της και η βαθιά και ουσιαστική πίστη της στο Θεό, είναι οι εντυπώσεις που άφησε στους μοναχούς της Καλλίπετρας. Από τότε άρχισε και η επικοινωνία της με το μοναστήρι.»

Στο μοναστήρι βρέθηκαν και άλλοι καλλιτέχνες, διάσημοι και γνωστοί για να συνομιλήσουν και να καταθέσουν τις πνευματικές τους ανησυχίες. Ο πατέρας Παλαμάς, με σπουδές στην Αγγλία στον τομέα της Πληροφορικής, αλλά και στην Ορθόδοξη Θεολογία, δέχεται πλήθος πιστών για  πνευματική καθοδήγηση. Όσοι είχαν την εμπειρία, ένιωσαν την ανακούφιση της εξομολόγησης.

Μονή Καλλίπετρας
Credit: InStyle.gr/Σίσσυ Νίκα
Μονή Καλλίπετρας
Credit: InStyle.gr/Σίσσυ Νίκα
Μονή Καλλίπετρας
Credit: InStyle.gr/Σίσσυ Νίκα

Η μονή είναι μαρτυρική αφού στα χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας καταστράφηκε πολλές φορές. Τελευταία στο Μακεδονικό Αγώνα, όπου θυσιάστηκαν όλοι οι μοναχοί και 2 ηγούμενοί της. Σήμερα, βρίσκεται σε ανοδική πορεία, καθώς ανακαινίστηκε και λειτουργεί με μεγάλη επισκεψιμότητα. Πολλοί πιστοί δείχνουν την προτίμησή τους σε αυτήν εξαιτίας της προσφοράς της.

Μονή Καλλίπετρας
Credit: InStyle.gr/Σίσσυ Νίκα
Μονή Καλλίπετρας
Credit: InStyle.gr/Σίσσυ Νίκα

Η Μονή και η πρόσφατη ταλαιπωρία της

Η πολύπαθη Μονή πρόσφατα βγήκε νικήτρια από μια εξαντλητική δικαστική διαμάχη με το τοπικό Δασαρχείο. Μια σωρεία άδικων μηνύσεων, προκάλεσε μια φοβερή ταλαιπωρία στον ηγούμενο και τους μοναχούς της. Επί μια δεκαετία, 8 φορές σύρθηκε στις δικαστικές αίθουσες έως και το κακουργοδικείο, για ανυπόστατα εγκλήματα.

Μονή Καλλίπετρας
O ηγούμενος πατέρας Παλαμάς μαζί με τον δικηγόρο Ιωάννη Παπαγιάννη που τον στήριξε στον αγώνα της μονής. Credit: InStyle.gr/Σίσσυ Νίκα

Η αλήθεια έλαμψε και για μια ακόμη φορά ο ηγούμενός της πατέρας Παλαμάς κρίθηκε τελεσίδικα αθώος. Η μακροχρόνια αυτή μάχη, καλύφθηκε αμισθί από το δικηγορικό γραφείο του Ιωάννη Παπαγιάννη, με απόλυτη επιτυχία. Όλα αυτά τα χρόνια με τους συνεργάτες του, ήταν στο πλευρό της καταδιωκόμενης Μονής. Εισαγγελέας που εξέτασε τις υποθέσεις μίλησε για “πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό“. Τώρα πια οι μοναχοί απερίσπαστοι θα μπορέσουν να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα