Συντετριμμένη η Madonna από τον θάνατο του αδελφού της
Credit: Madonna / Instagram

Νέα μεγάλη απώλεια για την οικογένεια της Madonna, αφού έφυγε από τη ζωή ο αδελφός της Christopher Ciccone, στα 63 του χρόνια. Η βασίλισσα της pop είναι συντετριμμένη από τον θάνατο του Christopher και τον αποχαιρέτησε με ένα σπαρακτικό μήνυμα στο Instagram.

Η Madonna θυμήθηκε τον αδελφό της ως “τον πιο κοντινό άνθρωπο σε μένα για τόσο πολύ καιρό”.

Συνόδευσε τη σειρά από φωτογραφίες της ίδιας και του Christopher με ένα συγκινητικό μήνυμα όπου περιγράφει λεπτομερώς μερικές αναμνήσεις τους.

Είναι δύσκολο να εξηγήσω τον δεσμό μας. Αλλά αναπτύχθηκε από την κατανόηση ότι ήμασταν διαφορετικοί και η κοινωνία θα μας δυσκόλευε επειδή δεν ακολουθούσαμε το status quo», έγραψε η Madonna. «Πιάσαμε ο ένας το χέρι του άλλου και χορέψαμε μέσα από την τρέλα της παιδικής μας ηλικίας. Στην πραγματικότητα, ο χορός ήταν ένα είδος υπερκόλλας που μας κρατούσε ενωμένους. Η ανακάλυψη του χορού στη μικρή μας μεσοδυτική πόλη με έσωσε και μετά ήρθε ο αδελφός μου και τον έσωσε και αυτόν”.

Ο Ciccone πέθανε έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, στο Μίσιγκαν, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του στο Page Six. Στο πλευρό του ήταν ο σύζυγός του, και οι αγαπημένοι του.

Όπως συνέχισε η Madonna, “ο δάσκαλος μπαλέτου μου, που επίσης ονομαζόταν Christopher, δημιούργησε έναν ασφαλή χώρο για τον αδελφό μου να είναι ομοφυλόφιλος, μια λέξη που δεν προφερόταν ούτε καν ψιθυριζόταν εκεί που ζούσαμε. Όταν τελικά βρήκα το κουράγιο να πάω στη Νέα Υόρκη για να γίνω χορεύτρια, ο αδελφός μου ακολούθησε. Και πάλι πιάσαμε ο ένας το χέρι του άλλου και χορέψαμε μέσα στην τρέλα της Νέας Υόρκης! Καταβροχθίσαμε την τέχνη, τη μουσική και τον κινηματογράφο σαν πεινασμένα ζώα… Ήμασταν στο επίκεντρο της έκρηξης όλων αυτών των πραγμάτων.

Χορέψαμε μέσα στην τρέλα της επιδημίας του AIDS. Πήγαμε σε κηδείες και κλαίγαμε και χορεύαμε. Χορέψαμε μαζί στη σκηνή στην αρχή της καριέρας μου και τελικά, έγινε ο δημιουργικός διευθυντής, πολλών περιοδειών. Όσον αφορά το καλό γούστο, ο αδελφός μου ήταν ο Πάπας και έπρεπε να φιλήσεις το δαχτυλίδι για να πάρεις την ευλογία του. Αψηφούσαμε τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, την Αστυνομία, την ηθική πλειοψηφία και όλα τα πρόσωπα εξουσίας που εμπόδιζαν την καλλιτεχνική ελευθερία! Ο αδελφός μου ήταν δίπλα μου. Ήταν ζωγράφος, ποιητής και οραματιστής. Τον θαύμαζα. Είχε άψογο γούστο. Και μια κοφτερή γλώσσα, την οποία μερικές φορές χρησιμοποιούσε εναντίον μου, αλλά πάντα τον συγχωρούσα. Ανεβήκαμε στα υψηλότερα ύψη μαζί. Και παραπαίαμε στα χαμηλότερα”.

Και τελειώνει το μήνυμά της με τον πιο συγκινητικό τρόπο: “Με κάποιο τρόπο, πάντα βρίσκαμε ο ένας τον άλλον ξανά και κρατιόμασταν χέρι-χέρι και συνεχίζαμε να χορεύουμε. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν εύκολα. Δεν μιλήσαμε για κάποιο διάστημα αλλά όταν ο αδερφός μου αρρώστησε. Βρήκαμε τον δρόμο μας πίσω ο ένας στον άλλον. Έκανα ό,τι μπορούσα για να τον κρατήσω ζωντανό όσο το δυνατόν περισσότερο. Πονούσε τόσο πολύ προς το τέλος. Για άλλη μια φορά, κρατηθήκαμε από το χέρι. Κλείσαμε τα μάτια μας και χορέψαμε… μαζί. Χαίρομαι που δεν υποφέρει πια. Δεν θα υπάρξει ποτέ κανείς σαν κι αυτόν. Ξέρω ότι κάπου χορεύει”.

Εβδομάδες πριν πεθάνει, τα αδέρφια έχασαν τη μητριά τους, Joan Ciccone, έπειτα από μάχη με μορφή πολύ επιθετικού καρκίνου, στις 24 Σεπτεμβρίου.

Η Madonna και ο Christopher είχαν κάποτε στενή σχέση στην αρχή της καριέρας της τη δεκαετία του 1980, καθώς ήταν ένας από τους χορευτές της. Υπηρέτησε επίσης ως συντηρητής των κοστουμιών και σχεδιαστής των συναυλιών της σταρ και ήταν διάσημος καλλιτεχνικός διευθυντής για την παγκόσμια περιοδεία “Blonde Ambition” της αδελφής του στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Ο Christopher αργότερα έγινε διευθυντής περιοδείας για την τέταρτη περιοδεία συναυλιών της, “The Girlie Show”, το 1993. Η σχέση των αδελφών, ωστόσο, πήρε μια άσχημη τροπή το 2008 όταν ο Christopher επιτέθηκε στη Madonna μέσα από την αυτοβιογραφία του, “Life With My Sister Madonna”. Στο βιβλίο του, ο Christopher σχολίασε αρνητικά τον πρώην σύντροφο της αδελφής του, Carlos Leon, με τον οποίο απέκτησε την κόρη της Lourdes Leon, ισχυριζόμενος ότι η σταρ δίσταζε να κάνει ένα μωρό με τον Carlos επειδή “δεν ήταν σίγουρη ότι πληρούσε τις απαιτήσεις νοημοσύνης”.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης συνάντησης της τραγουδίστριας με τον John F. Kennedy Jr. στο τέλος της δεκαετίας του 1980, ο Christopher ισχυρίστηκε ότι ένιωθε λες και η Madonna “επαναλάμβανε τη Marilyn [Monroe] και τον πρόεδρο”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα