Bomber Jackets: Βρήκαμε τα καλύτερα της αγοράς
Bomber jacket
Credit: Veronica Ferraro/Instagram

Τι καλύτερο από ένα πανωφόρι που συνδυάζει άνεση, άποψη και cool διάθεση; Τα bomber jackets είναι ίσως η πιο hot τάση της σεζόν. Επιστρέφουν κάθε φθινόπωρο για να μας χαρίσουν το απόλυτο statement look. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα προσέξουμε, είτε στους δρόμους, είτε στις πασαρέλες. Τα bomber jackets είναι παντού και φωνάζουν δυνατά πως ήρθαν για να μείνουν.

Από τον Στρατό στο Streetwear

Για να καταλάβουμε καλύτερα γιατί τα bomber jackets έχουν αυτή την ανεπιτήδευτη cool αισθητική, πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν τους. Για αρχή, τα φορούσαν οι πιλότοι της αμερικανικής αεροπορίας κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν έτσι φτιαγμένα που κρατούσαν τους πιλότους ζεστούς στις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στα cockpit των αεροπλάνων. Σύντομα, όμως, το στρατιωτικό αεροπορικό στιλ βγήκε εκτός των στρατοπέδων. Τα bomber jackets όμως διατηρούν το χαρακτήρα του χρηστικού με στιλ.

Από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, το bomber jacket βρήκε τη θέση του στο streetwear. Ήταν τοπ επιλογή των punk και των skinheads, ενώ σήμερα, αποτελεί ένα all-time classic που ταιριάζει με σχεδόν τα πάντα.

Bomber Jackets στις Πασαρέλες: Οι Σχεδιαστές μας Εμπνέουν

Στις πασαρέλες του Παρισιού, του Μιλάνου και της Νέας Υόρκης είδαμε τους μεγαλύτερους οίκους να επαναφέρουν αυτό το διαχρονικό πανωφόρι με μια σύγχρονη ματιά. Οίκοι όπως ο Louis Vuitton και ο Prada προτίμησαν oversized σχέδια με έντονα χρώματα και υλικά που τραβούν τα βλέμματα. Ο Balenciaga έπαιξε με πιο δομημένες γραμμές και ογκώδη μανίκια που δημιουργούν έντονες σιλουέτες. Τα δερμάτινα bomber jackets είναι επίσης μια δυνατή τάση, όπως είδαμε στις πασαρέλες του οίκου Saint Laurent. Είναι ο τέλειος συνδυασμός πολυτέλειας και casual street style.

Επομένως, αν μόλις καταλάβατε ότι κι εσείς έχετε ανάγκη ένα cool bomber jacket, τότε ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω διαχρονικές, αλλά και statement επιλογές.

Alpha Industries MA-1 Bomber Jacket.
Entire Studios, Xb-70 Bomber Jacket.
Molo Hani Bomber Jacket.
Loewe Denim Bomber Jacket.
The Attico Bomber Jacket.
Acne Studios Leather Bomber Jacket.
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα