Καρολίνα του Μονακό: Γιατί ακυρώθηκε ο πρώτος της γάμος;
Η πριγκίπισσα Καρολίνα του Ανόβερου παρευρίσκεται στην Εθνική Ημέρα του Μονακό στις 19 Νοεμβρίου 2023 στο Μονακό.
Η πριγκίπισσα Καρολίνα του Ανόβερου παρευρίσκεται στην Εθνική Ημέρα του Μονακό στις 19 Νοεμβρίου 2023 στο Μονακό. Photo by Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images

H Καρολίνα του Μονακό χώρισε τον πρώτο της σύζυγο, Philippe Junot, sαν σήμερα, πριν από 44 χρόνια. O γάμος τους είχε προκαλέσει αναστάτωση στην οικογένειά της, η οποία δεν ήταν και τόσο χαρούμενη με το ειδύλλιό της με τον κατά 17 χρόνια μεγαλύτερό της εργολάβο ακινήτων. Όμως, τελικά δεν επρόκειτο για διαζύγιο, καθώς έγινε γνωστό ότι ο γάμος τους ακυρώθηκε.

Χήρα σε ηλικία μόλις 33 ετών μετά το τρομερό δυστύχημα του Stefano Casiraghi, η Καρολίνα του Μονακό είχε ήδη περάσει άσχημα στον πρώτο της γάμο με τον Philippe Junot.

Ο γάμος τους τελέστηκε στις 29 Ιουνίου 1978, προκαλώντας αναστάτωση στην πριγκιπική οικογένεια, η οποία δεν ενέκρινε το ειδύλλιο της 21χρονης τότε με τον 38χρονο εργολάβο ακινήτων με τη φήμη του Δον Ζουάν. Ο γάμος τους κράτησε λιγότερο από δύο χρόνια και τα χαρτιά του διαζυγίου υπογράφηκαν στις 9 Οκτωβρίου 1980. 44 χρόνια ακριβώς έχουν περάσει από τον επίσημο χωρισμό. Άγνωστη πληροφορία ήταν ότι η ένωσή τους κηρύχθηκε τελικά άκυρη από την Καθολική Εκκλησία.

Η ιστορία αγάπης της μεγαλύτερης κόρης της Grace Kelly και του Ρενιέ Γ’ με τον Philippe Junot δεν ήταν καθόλου παραμύθι. Η αθώα και όμορφη πριγκίπισσα είχε γνωρίσει τον μέλλοντα σύζυγό της σε ένα νυχτερινό κέντρο της Νέας Υόρκης λίγους μήνες πριν δεχτεί την πρότασή του. Ο πρίγκιπας του Μονακό και η Χολιγουντιανή σταρ σύζυγός του περίμεναν έναν καλύτερο γάμο για την πρωτότοκή τους, καθώς ο γιος του Michel Junot, πρώην βουλευτή και αντιδημάρχου του Παρισιού, στον οποίο ο Τύπος έδινε τον τίτλο του Γάλλου playboy, δεν ήταν ο γαμπρός των ονείρων τους. Ειδικά καθώς, λίγους μήνες μετά το «ναι», το ζευγάρι είχε να αντιμετωπίσει αρκετές φήμες περί απιστίας. Οι τακτικοί καβγάδες οδήγησαν το ζευγάρι να τραβήξει χωριστούς δρόμους, με αποτέλεσμα η Καρολίνα του Μονακό να ζητήσει από το Βατικανό να ακυρώσει τον θρησκευτικό τους γάμο το 1981.

Κι όμως, η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε δέκα χρόνια μετά, καθώς έπρεπε να εγκριθεί η «ανωριμότητα» των πρώην συζύγων. Η Καρολίνα του Μονακό και ο Philippe Junot χρειάστηκε να υποβληθούν σε μακροσκελείς ακροάσεις στη Ρώμη, ενώπιον τριών δικαστών που ήταν επιφορτισμένοι με την υπόθεση, για να δικαιολογήσουν την ακύρωση της ένωσής τους. Στις στήλες της Le Monde τον Ιούλιο του 1984, ένα «στοίχημα» που είχε βάλει η πριγκίπισσα για τον γάμο τους αναφέρθηκε μάλιστα ως ένα από τα πολλά επιχειρήματα που προβλήθηκαν στην υπόθεση. Μόνο το 1992, λοιπόν, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ επικύρωσε το αίτημα και κήρυξε την ακύρωση του θρησκευτικού γάμου που είχε τελεστεί 14 χρόνια νωρίτερα.

Στο μεταξύ, η Καρολίνα του Μονακό είχε γνωρίσει το καλοκαίρι του 1983 στο νησί Cavallo τον δεύτερο άνδρα της ζωής της, τον Ιταλό βιομήχανο Stefano Casiraghi, στον οποίο είπε το «ναι» σε μια πολιτική τελετή τον Δεκέμβριο, όταν ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί, τον Andrea.

Με την ακύρωση του πρώτου της γάμου να εκκρεμεί, η Καρολίνα και ο Stefano δεν θα μπορέσουν ποτέ να παντρευτούν με θρησκευτική τελετή, καθώς ο Πάπας έκανε δεκτό το αίτημα της πριγκίπισσας δύο χρόνια μετά τον αιφνίδιο θάνατο του δεύτερου συζύγου της. Ο Philippe Junot, από την πλευρά του, ξαναπαντρεύτηκε το 1988 τη Nina Wendelboe-Larsen, μοντέλο από τη Δανία, και απέκτησε τρία παιδιά, την Isabelle, τη Victoria και τον Alexis. Χώρισαν λίγα χρόνια αργότερα και ο Junot υποδέχτηκε μια τρίτη κόρη, την Chloé, το 2005, από τη σχέση του με το top model Helén Wendel.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα