Kathy Bates: Τα μυστικά της διατροφής και του τρόπου ζωής πίσω από την απώλεια 45 κιλών
Kathy Bates
Credit: IMDb.com

Η Kathy Bates πρόσφατα εξομολογήθηκε ότι έχασε 45 κιλά μέσα σε έξι χρόνια και το γεγονός αυτό τη βοήθησε στην επάνοδό της στο προσκήνιο.

Παράλληλα, βρέθηκε στο στόχαστρο για τη δραστική απώλεια βάρους, καθώς διατυπώθηκαν εικασίες ότι η 76χρονη σταρ ενέδωσε στη μόδα του Ozempic. Τώρα εκείνη ξεκαθαρίζει τα πράγματα και αποκαλύπτει τη διατροφή που ακολούθησε αλλά και τις αλλαγές που έκανε στον τρόπο ζωής, όταν διαγνώστηκε με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Τόνισε ότι έχασε συνολικά 45 κιλά σε επτά χρόνια, εκ των οποίων τα 36 με σωστή διατροφή και τα 9 με Ozempic.

«Έγιναν πολλές συζητήσεις ότι κατάφερα να το κάνω αυτό λόγω του Ozempic», είπε ο Bates. «Αλλά μάλλον θα εντυπωσιάσω τους ανθρώπους εκεί έξω λέγοντας ότι αυτό ήταν σκληρή δουλειά για μένα, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι πολύ δύσκολο να πεις ότι έχεις χορτάσει».

Η Bates αποφάσισε για πρώτη φορά να ασχοληθεί σοβαρά με την υγεία της όταν διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 2 γύρω στο 2017.

«Έφαγα επειδή φοβόμουν και έφαγα γιατί είχε επίδραση στην αυτοεκτίμησή μου», σημείωσε. «[Ο διαβήτης] τρέχει στην οικογένειά μου και είχα δει τι είχε περάσει ο πατέρας μου. Είχε ακρωτηριαστεί στο πόδι. Μια από τις αδερφές μου το αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά και αυτό με τρομοκρατούσε. Με τρόμαξε απίστευτα».

Η πρώτη αλλαγή που έκανε η Bates στον τρόπο ζωής της ήταν να ακούσει μια συμβουλή που της είχε δώσει η ανιψιά της σχετικά με το να ακούει το σώμα της.

«Όταν είμαστε χορτάτοι, βιώνουμε έναν ακούσιο αναστεναγμό. Απλώς έσπρωξα το πιάτο μακριά».

Άλλαξε επίσης τη διατροφή της. «Συνήθιζα να έχω απαίσια διατροφή: μπέργκερ και κόκα-κόλα και πίτσα», παραδέχεται – και σταμάτησε να τρώει μετά τις 8 μ.μ.

Ωστόσο, δεν είναι αντίθετη στις λιχουδιές μία στο τόσο. «Έρχονταν φορτηγά στο πάρκινγκ της Paramount για να ευχαριστήσουν το συνεργείο και χθες είχαμε χοτ ντογκ», είπε. «Ω, Θεέ μου, δεν είχα φάει χοτ-ντογκ τόσο καιρό. Σήμερα επιστρέφω στη ρουτίνα μου».

Η Bates λέει ότι η επόμενη πρόκληση της είναι να βρει μια ρουτίνα προπόνησης τώρα που ολοκληρώνει την πρώτη σεζόν του Matlock.

«Αυτό θα είναι το επόμενο πράγμα για το οποίο ανησυχώ γιατί δεν θα πάω στο γύρισμα να τρέχω πέρα ​​δώθε», επεσήμανε. «Έχω έναν διάδρομο εδώ στο σπίτι, και μπορεί να δοκιμάσω το πιλάτες. Οι άνθρωποι πάντα ρωτούν: Δεν θέλεις προπονητή; Όχι, πραγματικά δεν θέλω κανέναν πάνω από τον ώμο μου, είναι πολύ σημαντικό για μένα να συνεχίσω.»

Η απώλεια βάρους της, είπε, «συνέπεσε υπέροχα» με το timing του Matlock. «Σωματικά, είμαι ικανή να κάνω αυτήν τη σειρά. Δεν χρειάζεται να καθίσω. Μπορώ να στέκομαι όρθια όλη μέρα και να περπατάω, να κινούμαι και να αναπνέω και να κάνω τόσα πολλά πράγματα που δεν μπορούσα πριν».

Ένα άλλο όφελος της απώλειας βάρους της ήταν η επίδρασή της στα συμπτώματα του λεμφοιδήματος. Διαγνώστηκε με την πάθηση – η οποία προκαλεί οίδημα λόγω συσσώρευσης λεμφικού υγρού στο σώμα – αφού υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή μετά τη διάγνωση καρκίνου του μαστού το 2012. Προηγουμένως είχε καρκίνο των ωοθηκών το 2003. «Ήταν ένα τεράστιο όφελος για μένα. Είμαι τυχερή που δεν χρειάζεται να φοράω τα μανίκια συμπίεσής μου κάθε μέρα. Είναι τόσο συγκίνηση να μπορώ να βάλω το χέρι μου σε ένα σακάκι και να ταιριάζει.»

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα