Πανσέληνος απόψε – Τι συμβολίζει το «Φεγγάρι του Κυνηγού»
Το φεγγάρι του κυνηγού
Credit: 123RF

Η πανσέληνος του Οκτωβρίου, γνωστή και ως «φεγγάρι του κυνηγού» θα φωτίσει απόψε 17 Οκτωβρίου τον ουρανό. Η συγκεκριμένη πανσέληνος, είναι και υπερπανσέληνος, καθώς θα λάμψει ολόκληρη σε πολύ κοντινή τροχιά με τη Γη.

Κατά την υπερπανσέληνο, το φεγγάρι εμφανίζεται έως και 14% μεγαλύτερο και 30% φωτεινότερο, συγκριτικά με μια απλή πανσέληνο.

Γιατί η Πανσέληνος Οκτωβρίου 2024 ονομάζεται «φεγγάρι του κυνηγού»

Η πανσέληνος Οκτωβρίου ονομάστηκε «πανσέληνος του κυνηγού» από τους ιθαγενείς της Αμερικής επειδή σηματοδοτούσε την εποχή που  ξεκινούσε το κυνήγι.  Η ίδια σελήνη προμήνυε και την έλευση του χειμώνα.  Οι αγρότες είχαν συλλέξει πριν από ένα μήνα τους καρπούς και είχαν καθαρίσει τα χωράφια τους με τη βοήθεια του φωτός από το «φεγγάρι του καλαμποκιού» και τώρα οι  κυνηγοί μπορούν  εύκολα να δουν τα θηράματά τους.

Τα εναλλακτικά ονόματα για την πανσέληνο Οκτωβρίου 2024

Τα ονόματα του φεγγαριού και δε της πανσελήνου, σχετίζονται συχνότερα με τις δραστηριότητες που γίνονταν αυτή την εποχή του χρόνου. Μερικές από τις εναλλακτικές ονομασίες για το «φεγγάρι του κυνηγού» είναι:

  • Το Drying Rice Moon, περιγράφει μέρος της διαδικασίας μετά τη συγκομιδή της προετοιμασίας του ρυζιού για το χειμώνα.
  • Το Falling Leaves Moon είναι ένας όρος Anishinaabe που υπογραμμίζει τη μετάβαση μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου.
  • Το Freezing Moon (Ojibwe) και το Ice Moon (Haida) αναφέρονται στις ολοένα και πιο χαμηλές θερμοκρασίες αυτής της περιόδου.
  • Το Migrating Moon (Cree) αναφέρεται στη στιγμή που τα πουλιά αρχίζουν να πετούν νότια σε θερμότερα κλίματα.
Το φεγγάρι του κυνηγού
Credit: 123RF
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα