Το αγοράκι της φωτογραφίας είναι πασίγνωστος ηθοποιός – Τον αναγνωρίζετε;
Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης σε μικρή ηλικία
Credit: Pygmalion Dadakarides/Instagram

Το αγοράκι της φωτογραφίας που ποζάρει με μία μαϊμού στην πλάτη, μεγάλωσε και σήμερα είναι ένας από τους πιο γνωστούς και ταλαντούχους ηθοποιούς. Έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές που έγιναν μεγάλες επιτυχίες όπως το “Πενήντα – Πενήντα”, σε θεατρικές παραστάσεις αλλά και σε ταινίες.

Μπορείτε να τον αναγνωρίσετε;

Ο λόγος για τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη. Τη συγκεκριμένη φωτογραφία από την παιδική του ηλικία είχε αναρτήσει ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Instagram στο παρελθόν.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης θεωρείται ένας από τους καλύτερους Έλληνες ηθοποιούς της σύγχρονης Ελληνικής τηλεόρασης. Γεννήθηκε στο Μάντσεστερ της Αγγλίας από πατέρα Έλληνα και μητέρα Αγγλίδα. Έχει δύο μικρότερα αδέλφια, την Τζούλια, που ζει στο εξωτερικό, και τον Θανάση, που ζει στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός στην Αγγλία, όπου στην πρώτη του οντισιόν πήγε παρακινούμενος από σχετική αγγελία σε εφημερίδα. Το 1996 ήρθε στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του και το 1999 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή Θεμέλιο του Νίκου Βασταρδή.

Για την ερμηνεία του στην ταινία «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή, έλαβε το 2020 το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Αυτή την περίοδο, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση “Φάλαινα” την οποία επίσης σκηνοθετεί. Μάλιστα η μεταμφίεσή του για τις ανάγκες του ρόλου είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα