Ποιος πασίγνωστος συγγραφέας είναι το ξανθό αγοράκι της φωτογραφίας
Αύγουστος Κορτώ πατέρας
Credit: auguste_corteau/Instagram

Το ξανθό αγοράκι της φωτογραφίας που κάθεται στο αυτοκινητάκι του και ποζάρει μαζί με τον πατέρα του είναι σήμερα πασίγνωστος συγγραφέας. Έχει εκδώσει διηγήματα, μυθιστορήματα, ποιήματα, νουβέλες, κριτικές και βιβλία για παιδιά, ενώ είναι και μεταφραστής.

Μπορείτε να τον αναγνωρίσετε;

Ο λόγος για τον Αύγουστο Κορτώ. Τη συγκεκριμένη φωτογραφία τη δημοσίευσε ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες στους λογαριασμούς του στα social media.


Ο Αύγουστος Κορτώ, κατά κόσμον Πέτρος Χατζόπουλος, γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Το 1999 δημοσίευσε την πρώτη συλλογή διηγημάτων του, το Βιβλίο των βίτσιων, και έκτοτε ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή και τη μετάφραση.

Ο Κορτώ είναι ακτιβιστής κατά των διακρίσεων σεξουαλικού προσανατολισμού, ενώ έχει δεχτεί και λεκτικές επιθέσεις για τις θέσεις του.

Τον Νοέμβριο του 2014 παντρεύτηκε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης τον σύντροφό του Αναστάσιο Σαμουηλίδη. Στις 25 Ιανουαρίου 2016 υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης και στις 7 Μαρτίου 2024 παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο Αθηνών.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα