My Barbie Story: Μια συλλογή με 108 ιστορίες διάσημων γυναικών, εμπνευσμένες από την Barbie
Βιβλίο My Barbie Story Book
Credit: Mattel

Η Mattel, στο πλαίσιο του εορτασμού των 65 χρόνων της Barbie®, ένα νέο εικονογραφημένο βιβλίο, το οποίο αναδεικνύει τη διαχρονική επιρροή της Barbie σε όλες τις γενιές. Η Mattel θα προσφέρει το 100% των εσόδων από την πώληση του βιβλίου, μαζί με μια επιπλέον δωρεά από το Mattel Children’s Foundation, στην Εθνική Επιτροπή Γυναικών του ΟΗΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, έναν εγγεγραμμένο φιλανθρωπικό οργανισμό.

Η ειδική«My Barbie Story» περιλαμβάνει συγκινητικές αφηγήσεις από θαυμαστές της Barbie σχετικά με το πώς η Barbie επηρέασε τη ζωή τους. Η μοναδική συλλογή με 108 ιστορίες και εικόνες από διάσημα πρόσωπα, θαυμαστές και συλλέκτες, είναι διαθέσιμη προς πώληση από σήμερα, με όλα τα έσοδα να υποστηρίζουν την Εθνική Επιτροπή Γυναικών του ΟΗΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Barbie Dream Gap Project για την ανάδειξη των ίσων ευκαιριών για τα κορίτσια.

Από το 1959, η Barbie αποτελεί σύμβολο ενδυνάμωσης, ευρυματικότητας και απεριόριστων δυνατοτήτων. Από τις παιδικές περιπέτειες έως τις στιγμές αυτογνωσίας, η Barbie έχει εμπνεύσει και επιδράσει στη διαμόρφωση της ζωής πολλών ανθρώπων. Για να τιμήσει αυτή την παρακαταθήκη, το βιβλίο «My Barbie Story» προσκαλεί φίλους από όλο τον κόσμο να αναπολήσουν και να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες με την Barbie.

Το «My Barbie Story» περιλαμβάνει προσωπικές μαρτυρίες από αγαπημένες, διάσημες προσωπικότητες όπως η Dame Helen Mirren, η Claudia Schiffer, η Adwoa Aboah, η Sharon Rooney, η Samantha Cristoforetti και πολλές άλλες. Από την Ελλάδα μοιράστηκε την ιστορία της η Μαρία Καβογιάννη, αναδεικνύοντας τον τρόπο που η Barbie έχει επηρεάσει τη ζωή και τα όνειρά της.

Βιβλίο My Barbie Story Book
Credit: Mattel

Οι εμπνευσμένες αφηγήσεις τους τονίζουν τη διαρκή επιρροή της Barbie σε πολλές γενιές και τομείς, όπως οι Τέχνες, ο Αθλητισμός, η Επιστήμη, η Τεχνολογία, η Μηχανική, τα Μαθηματικά και πολλά άλλα. Στο βιβλίο συμμετέχουν
επίσης η Βιργινία Δικαιούλια (αθλήτρια), η Εβελίνα Νικόλιζα (content creator) και η Βενετία Καμάρα (content creator).

Η Μαρία Καβογιάννη δήλωσε: «Η Barbie αποτέλεσε για μένα σύμβολο δημιουργικότητας από την παιδική μου ηλικία. Το παιχνίδι μαζί της τροφοδότησε τη φαντασία μου και τα όνειρά μου. Καθώς η Barbie εξελίχθηκε, αγκαλιάζοντας πλέον διαφορετικούς σωματότυπους, αποχρώσεις δέρματος και χρώματα
μαλλιών, συνεχίζει να εμπνέει νέες γενιές, προβάλλοντας τη σημασία της διαφορετικότητας και της ισότητας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που η ιστορία μου θα μπορέσει να εμπνεύσει κορίτσια και γυναίκες να κυνηγήσουν τα όνειρά τους
.».

Η Krista Berger, Senior Vice President της Barbie και Global Head of Dolls της Mattel, δήλωσε: «Καθώς γιορτάζουμε την 65η επέτειο της Barbie, το ‘My Barbie Story’ τιμά τα όνειρα και τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει εμπνεύσει η Barbie εδώ και πολλές γενιές. Αυτή η συλλογή προσωπικών σκέψεων αναδεικνύει τον ιδιαίτερο δεσμό που έχουν οι άνθρωποι με την Barbie – ένα σύμβολο της ελευθερίας της έκφρασης και μια υπενθύμιση ότι μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι. Με δεδομένο ότι τα έσοδα υποστηρίζουν την Εθνική Επιτροπή Γυναικών του ΟΗΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνεχίζουμε την αποστολή μας να ενθαρρύνουμε τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο, να πιστεύουν στον εαυτό τους. Σας προσκαλούμε να μοιραστείτε τη δική σας ιστορία με την Barbie και να γιορτάσετε μαζί μας τη διαχρονική παρακαταθήκη της.».

Η 65η επέτειος της Barbie δεν είναι μόνο μια αναδρομή στην επίδρασή της στον πολιτισμό, αλλά και μια ευκαιρία διαμόρφωσης του μέλλοντος. Στο πλαίσιο του Barbie Dream Gap Project, όλα τα έσοδα από το βιβλίο θα διατεθούν στον ΟΗΕ Γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, έναν οργανισμό που προάγει την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών. Το Ίδρυμα της Mattel θα συνεισφέρει με επιπλέον δωρεά. Το Barbie Dream Gap Project αποτελεί την παγκόσμια πρωτοβουλία της Barbie, που είναι αφιερωμένη στη γεφύρωση του χάσματος που εμποδίζει τα κορίτσια να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Βιβλίο My Barbie Story Book
Credit: Mattel

Η Tabitha Morton, Executive Director του ΟΗΕ Γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε: «Ο ΟΗΕ Γυναικών δεσμεύεται για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση όλων των γυναικών, γι’ αυτό και η συνεργασία με την Barbie, η επίδραση της οποίας επικεντρώνεται επίσης στην ενδυνάμωση και την ενθάρρυνση από γενιά σε γενιά, είναι πραγματικά συναρπαστική. Μέσω αυτού του βιβλίου και των ιστοριών του, επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε ότι κάθε γυναίκα και κορίτσι νιώθει ασφαλής, έχει την ελευθερία να κάνει επιλογές και να δίνει φωνή στις σκέψεις της μέσω των προγραμμάτων μας σε όλο τον κόσμο.».

Το βιβλίο είναι πλέον διαθέσιμο προς πώληση στο Amazon. Η Barbie ενθαρρύνει τους θαυμαστές να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες με την Barbie στα κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιώντας το hashtag #mybarbiestory.

Βιβλίο My Barbie Story Book
Credit: Mattel
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα