Idris Elba: Αποκαλύπτει το σχέδιό του να μετεγκατασταθεί στην Αφρική
Credit: BuzzFuzz/123RF

Ο Idris Elba ετοιμάζεται να μετακομίσει στην Αφρική μέσα στην επόμενη δεκαετία, όπως δήλωσε στο BBC ως μέρος των σχεδίων του να υποστηρίξει την κινηματογραφική βιομηχανία της ηπείρου.

Ο 52χρονος σταρ σχεδιάζει την κατασκευή ενός κινηματογραφικού στούντιο στη Ζανζιβάρης στην Τανζανία, καθώς και ενός στην πρωτεύουσα της Γκάνας, Άκκρα.

Γεννημένος στο Λονδίνο, ο Elba, με τη μαμά του από την Γκάνα και τον μπαμπά του από τη Σιέρα Λεόνε, έχει μια ισχυρή σύνδεση με την Αφρική.

Θέλει να χρησιμοποιήσει τη δύναμη του ως σταρ εγνωσμένου κύρους για να υποστηρίξει την αναπτυσσόμενη κινηματογραφική επιχείρηση, καθώς λέει ότι είναι το κλειδί για να μπορέσουν οι Αφρικανοί να πουν τις δικές τους ιστορίες.

«Σίγουρα θα σκεφτόμουν να εγκατασταθώ εδώ- ούτε καν να το σκεφτώ, θα συμβεί», δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιθώριο μιας συνάντησης στην Άκκρα.

«Νομίζω ότι [θα μετακομίσω] στα επόμενα πέντε, δέκα χρόνια, Θεού θέλοντος. Είμαι εδώ για να ενισχύσω την κινηματογραφική βιομηχανία – αυτή είναι μια διαδικασία 10 ετών – δεν θα μπορέσω να το κάνω αυτό από το εξωτερικό. Πρέπει να είμαι στη χώρα, στην ήπειρο».

Αλλά στο πνεύμα του παναφρικανισμού δεν θα δεσμευτεί να ζήσει σε ένα συγκεκριμένο μέρος. «Θα ζήσω στην Άκκρα, θα ζήσω στο Φρίταουν [πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε], θα ζήσω στη Ζανζιβάρη. Θα προσπαθήσω να πάω εκεί όπου αφηγούνται ιστορίες – αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Ένας στόχος που έχει είναι να γυρίσει μια μέρα μια ταινία στο στούντιό του στην Άκκρα.

Ο Elba πιστεύει ότι είναι ζωτικής σημασίας για τους Αφρικανούς να βρίσκονται στο επίκεντρο ολόκληρης της κινηματογραφικής διαδικασίας. Δηλαδή μπροστά από την κάμερα, πίσω από την κάμερα και επίσης στη χρηματοδότηση, στη διανομή, στο μάρκετινγκ και την προβολή του τελικού προϊόντος.

Φαντάζεται ότι, όπως ακριβώς το κινηματογραφικό κοινό σε όλο τον κόσμο γνωρίζει τις διαφορές μεταξύ των αμερικανικών πόλεων της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες χωρίς απαραίτητα να τις έχει επισκεφθεί ποτέ, έτσι και για την ήπειρο θα έχει μια μέρα μια πιο διαφοροποιημένη αντίληψη.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα