Η πιο νόστιμη σαλάτα που γίνεται τόσο εύκολα. Ξεχειλίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Μια σαλάτα αναζωογόνησης και αποτοξίνωσης. Είναι η σαλάτα που μοιράζεται για κάθε ημέρα ή σε κάθε φιλική σύναξη…
Αν δεν θέλετε να ψήσετε καλαμπόκι ή δεν έχετε χρόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλαμπόκι κονσέρβας.
Δοκιμάσαμε τη σαλάτα με οινογνωσία ροζέ ξινόμαυρου του Κτήματος.
Σαλάτα superfood
Από τo restaurant του Κτήματος Β.Γεροβασιλείου, Επανωμή Θεσσαλονίκης
Υλικά για 4 άτομα
20 ντοματάκια, κομμένα στη μέση
2 ντομάτες, κομμένες κυδωνάτες
1 αγγούρι με τη φλοίδα, κομμένο σε φέτες
3 κ.σ. ελιές μαύρες, σε φέτες
2 κ.σ. κάπαρη σε κουμπάκια
200 γρ. τυρί φέτα, κομμένο σε κύβους
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο καλαμπόκι, ψημένο στο φούρνο ή στη σχάρα
10 παξιμάδια χαρουπιού
Ελαιόλαδο
Κρέμα Βαλσάμικου
1 σφηνάκι ούζο
Ανθό αλατιού
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Τρόπος παρασκευής
Ψήνουμε το καλαμπόκι στο γκριλ για 20-25 λεπτά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.
Το κόβουμε σε κομμάτια.
Ραντίζουμε τα παξιμάδια με ούζο.
Χτυπάμε το ελαιόλαδο μαζί με την κρέμα βαλσάμικου στο μπλέντερ.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα ντοματάκια, τη ντομάτα, το αγγούρι, τις ελιές, το κρεμμύδι, την κάπαρη, το αλάτι και το μείγμα ελαιόλαδου και βαλσάμικου.
Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα παξιμάδια χαρουπιού, τα κομμάτια καλαμποκιού, τον ανθό αλατιού και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε και μοιραζόμαστε.