Για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν από την πεπατημένη, το μονοπάτι γευσιγνωσίας που βρίσκεται στη Βουλγαρία είναι ιδανικό, καθώς εδώ θα συνδυάσετε το τουρ στην κοιλάδα Bessa με εκδρομές στην ακτογραμμή, πεζοπορίες στα πλούσια βουνά και περιπλανήσεις στην πρωτεύουσα Σόφια. Η παραγωγή κρασιού στη Βουλγαρία έχει παλιές ρίζες που κρατούν αιώνες, ενώ ο τουρισμός δεν είναι και τόσο αναπτυγμένος.
Αυτό δεν είναι απαραιτήτως αρνητικό καθώς οι τιμές είναι προσιτές. Να επισκεφθείτε οπωσδήποτε την αρχαία πόλη Plovdiv ηλικίας περίπου 8.000 ετών, αποτελεί ιδανική αφετηρία για το τουρ γευσιγνωσίας σας. Στο μπουτίκ Hotel Gallery, η αίσθηση του παλιού κόσμου συναντά τον μοντερνισμό με εκκεντρικές ταπετσαρίες και σύγχρονο φωτισμό. Η τοποθεσία είναι πολύ κοντά στο ρωμαϊκό θέατρο του 1ου αιώνα και την εκκλησία του St Dimitar, οπότε μπορείτε να συνδυάσετε εύκολα τη γευσιγνωσία με τα αξιοθέατα.
Κατευθυνθείτε απευθείας στο οινοποιείο της κοιλάδας Bessa και ζητήστε να σας ξεναγήσουν στο κελάρι που βρίσκεται μέσα στα πετρώματα και αποτελεί το ιδανικό σημείο για παλαίωση των πλούσιων κόκκινων κρασιών που παράγονται από διεθνείς ποικιλίες όπως οι cabernet sauvignon, syrah και merlot.
Νοτιότερα, η Villa Melnik, αναδεικνύει την τοπική πικάντικη ποικιλία mavrud που μπορείτε να δοκιμάσετε σε ένα λόφο με θέα σε μια πελώρια έκταση αμπελώνων. Στη Villa Yustina, θα βρείτε chardonnay που είναι ζυμωμένο σε βαρέλι.
Για τον επίλογο μιας μέρας αφιερωμένης στη γευσιγνωσία, επιστρέψτε στο Plovdiv, όπου η απλή απόλαυση ενός καλομαγειρεμένου πιάτου με χοιρινό κότσι και μια μακρά λίστα τοπικών κρασιών θα σας περιμένουν στο εστιατόριο Memory.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο Food&Travel.