Gourmet Ideas: Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε

Η ομάδα του περιοδικού real taste & style μοιράζεται μαζί σας εντυπώσεις και γεύσεις που της άρεσαν.

Κάθε μήνα θα σας προτείνει παραγωγούς, προϊόντα, εστιατόρια, μεζεδοπωλεία, patissserie, μπαρ, και ό,τι άλλο έχει σχέση με τη γαστρονομία της Ελλάδας.

Δήμητρα Παπαχρήστου, αρχισυντάκτρια του περιοδικού real taste & style

«Μια γλυκιά καρδιά επιβάλλεται στα γενέθλια», είπε η Ρένα και η φίλη μου είναι άνθρωπος που ό,τι λέει το κάνει. Αυτό δεν είναι έκπληξη. Η έκπληξη ήρθε μετά, όταν, αφού έσβησα τα κεράκια και μοίρασα την τούρτα στους αγαπημένους που μαζεύτηκαν για να μου ευχηθούν, πήρα το κουταλάκι και δοκίμασα:

απαλή κρέμα μπαβαρουάζ με γεύση μπισκότο πάνω σε βάση λευκού μπισκουί και, ως διακόσμηση, ένα πλέγμα από σοκολάτα, που έπαιζε τον δικό του σημαντικό ρόλο – εκτός από ομορφιά, σε κάθε κρακ έλιωνε και ανακατευόταν με τη δροσερή κρέμα, χαρίζοντάς της ένταση και μακρά επίγευση.

Ενθουσιάστηκα! Και να σκεφτεί κανείς ότι ήταν δημιουργία φούρνου που πρόσφατα αναβαθμίστηκε σε ζαχαροπλαστείο… Σύμφωνα, δε, με έγκυρες πηγές, μπαίνεις μέσα και νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε παραμύθι, ενώ παράλληλα δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Θα το επισκεφτώ πάραυτα!

«Zion – Boulangerie – Patisserie», Ξενοφώντα 33, Γέρακας, τηλ.: 210 6617428.

Σίσσυ Νίκα, σύμβουλος γεύσης

Στην πανέμορφη Πρέβεζα, η θαλασσινή κουζίνα δοξάζεται. Δεκάδες τα μεζεδοπωλεία που προσφέρουν πρωτότυπους μεζέδες. Στην ταβέρνα «Ventura», o Σπύρος Βεντούρας μάς ετοίμασε:

μια εξαιρετική μακαρονάδα με αβγοτάραχο που φτιάχνει ο ίδιος. Απολαύσαμε κι άλλες γεύσεις γεμάτες φρεσκάδα και άρωμα θαλασσινό: ψητές γαρίδες Αμβρακικού, φρέσκο καλαμάρι ψητό, μυδοπίλαφο και γαύρο μαρινάτο.

Το τοπικό ούζο Ρούμπου μάς ενθουσίασε. Αξίζει.

«Ventura Tavern», Νικλάμπα & Ανδριανουπόλεως 5, Πρέβεζα τηλ.: 26820 29999.

Γιούλη Συκιώτη, συντάκτρια

Η υπόθεση «σουβλάκι» ή «τυλιχτό» είναι για εμένα πονεμένη. Είναι αρκετές οι φορές στο παρελθόν που είχα ενθουσιαστεί με ένα σουβλατζίδικο, το επέλεγα για μία περίοδο και μετά η ποιότητά του έπεφτε και αναγκαζόμουν να ξαναπιάσω την αναζήτηση από την αρχή. Δυσκολεύομαι, λοιπόν, να ενθουσιαστώ, γιατί πλέον φοβάμαι το ενδεχόμενο της απότομης προσγείωσης. Ωστόσο, τολμώ να πω ότι εδώ και έναν μήνα είμαι πολύ ευχαριστημένη με το «Pita Bar» του Παλαιού Φαλήρου (υπάρχει και στην Ηλιούπολη), καθώς ανταποκρίνεται σε αυτά που αναζητώ:

μια αφράτη πίτα χωρίς περιττό λάδι, κρέας καλοψημένο, τόση σος ώστε να εμπλουτίζει χωρίς να καλύπτει τη γεύση των υπόλοιπων υλικών και ικανοποιητικό μέγεθος – μου αρκεί ένα για να χορτάσω. Η ποικιλία του καταστήματος, δε, είναι μεγάλη και στο μενού του θα βρείτε και πληθωρικά θρακόψωμα.

«Pita Bar», Αγ. Αλεξάνδρου 39, Π. Φάληρο, τηλ.: 210 9802801, https://pitabar.gr

Μαρία Αρβανιτοπούλου, συντάκτρια

Ευρηματικός τίτλος, ιδανική θέση γειτνίασης με τα αρχαία της ιερής πόλης της Ελευσίνας και για να έρθουμε στο… ψητό:

εξαιρετικά καλαμάκια και τυλιχτά σουβλάκια από ένα παραδοσιακό ψητοπωλείο με φρέσκα χειροποίητα κρέατα της ώρας, σωστά μαριναρισμένα με αγνά υλικά και ψημένα στα κάρβουνα.

Τώρα που ο καιρός ανοίγει, ευκαιρία είναι να πεταχτείτε μια βολτούλα, να ξεναγηθείτε στον αρχαίο τόπο διεξαγωγής των περίφημων Μυστηρίων και μετά να απολαύσετε καλό και οικονομικό φαγητό σε ένα ξεχωριστό μαγαζί.

«Λαός και Καλαμάκι», Νικολαΐδου 53, Ελευσίνα, τηλ.: 210 5540055.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα