Σε ποιον δεν αρέσει μια γευστική salsa; Ανακατέψτε ελιές, ντομάτες, πιπεριές χαλαπένιο, κρεμμύδια και ρεβίθια, για να δημιουργήσετε ένα φρέσκο και θρεπτικό ορεκτικό ή σνακ. Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της και είναι βέβαιο ότι θα γίνει η νέα σας αγαπημένη salsa!
YΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ
4½ φλ. φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1½ φλ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
1½ φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3/4 φλ. απύρηνες ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
3/4 φλ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κ.γ.-1 κ.σ. φρέσκια πιπεριά χαλαπένιο ψιλοκομμένη
χυμό από 3 λεμόνια ή λάιμ
θαλασσινό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 1 ώρα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.
2 Απολαμβάνουμε τη salsa μαζί με φρυγανισμένο ψωμί ή πατατάκια ή την προσθέτουμε σε wraps, σάντουιτς και σαλάτες!
Tip
Φυλαγμένη σε καλά σφραγισμένο δοχείο, διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα: 107 θερμίδες, 1 γρ. πρωτεΐνες, 9 γρ. λιπαρά, 6 γρ. υδατάνθρακες