H έκπληξη… Η Elena Reygadas, chef και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Rosetta» στην Πόλη του Μεξικού, αναδείχθηκε ως η «Καλύτερη Γυναίκα Chef του Κόσμου» από την επιτροπή των κριτών του έγκριτου γαστρονομικού θεσμού των World’s 50 Best Restaurants.
Η διάκριση «World’s Best Female Chef», προβάλλει τις γυναίκες chef που πρωτοπορούν στη δημιουργία γεύσεων και προάγουν τη μαγειρική τέχνη διεθνώς.
Η Elena Reygadas είναι από τις εμβληματικές μορφές στη γαστρονομική σκηνή της Λατινικής Αμερικής και τώρα… διεθνώς. Η γαστρονομία για την Elena αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο του σύγχρονου πολιτισμού μας. Eτσι η chef μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στην αγγλική λογοτεχνία μελέτησε τον γαστρονομικό πολιτισμό του Μεξικού και τη βιοποικιλότητα, ανακαλύπτοντας, έτσι, την αγάπη της για το φαγητό και τη δύναμη της επικοινωνίας του στους ανθρώπους.
Σπούδασε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Μαγειρικής, στη Νέα Υόρκη. Συνεργάστηκε με τον Ιταλό chef, βραβευμένο με αστέρι Michelin, Giorgio Locatelli.
Το 2010 επιστρέφοντας στo Μεξικό δημιούργησε το εστιατόριο «Rosetta», σε ένα παλιό αρχοντικό.
Η έμφασή της στη σημασία του ψωμιού αργής ζύμωσης ως συστατικό του fine dining την έκανε διάσημη…
Το boho-chic «Rosetta» ψηφίστηκε οκτώ φορές ως ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια της Λατινικής Αμερικής.