Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού: 9 λόγοι για να φιλιέστε περισσότερο

Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού σήμερα 6 Ιουλίου και έρχεται να μας θυμίσει την σπουδαιότητά του, στη ζωή μας. Ερωτικά, φιλικά, μαμαδίστικα, αποτελούν έκφραση πάθους, αγάπης, τρυφερότητας…

Με το φιλί μπορείς να εκφράσεις τα συναισθήματά σου χωρίς λόγια και να πεις ακριβώς όσα θέλεις. Είναι μία πράξη αγάπης και απόδειξη ότι δύο άνθρωποι έχουν ερωτική χημεία.

Εμείς συγκεντρώσαμε τα οφέλη των φιλιών και σας τα παρουσιάζουμε:

Διώχνουν το άγχος

Τα φιλιά μειώνουν την κορτιζόλη, την ορμόνη του άγχους. Έρευνα έχει δείξει ότι τα φιλιά και οι αγκαλιές με τον σύντροφό σου μειώνουν πολύ περισσότερο το άγχος συγκριτικά με μία απλή κοινωνική αλληλεπίδραση.

Μειώνουν την αρτηριακή πίεση

Με τα φιλιά διαστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία και οι αρτηρίες, κάτι το οποίο βοηθά στο να μειωθεί η αρτηριακή πίεση.

Μειώνουν τη χοληστερίνη

Το φιλί μειώνει το στρες και αυξάνει τα επίπεδο ενδορφίνης στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ροή του αίματος και να γίνεται πιο γρήγορος ο καρδιακός ρυθμός. Αποτέλεσμα η μείωση της ‘κακής’ LDL χοληστερόλης (χοληστερίνης).

Μειώνουν τον πόνο

Αν νιώθετε κουρασμένες και κουρασμένοι γιατί είχατε μία δύσκολη μέρα, φιλήστε το αγαπημένο σας πρόσωπο… Με τα φιλιά εκκρίνονται ενδορφίνες, ή αλλιώς ενδογενείς μορφίνες του οργανισμού, που καταπολεμούν τον πόνο σαν την μορφίνη, χωρίς παρενέργειες! Αλλά και η ίδια λειτουργία της διαστολής των αιμοφόρων αγγείων και των αρτηριών βοηθάει στην ανακούφιση από τον πόνο, ιδιαίτερα στον πονοκέφαλο και τους πόνους της περιόδου.

Φέρνουν ευτυχία

Τα ερωτικά φιλιά αυξάνουν τους παλμούς και βοηθούν το σώμα να εκκρίνει αδρεναλίνη. Παράλληλα ο εγκέφαλος απελευθερώνει ντοπαμίνη, ωκυτοκίνη και σεροτονίνη. Πρόκειται για τις ορμόνες που δημιουργούν αίσθημα ευφορίας.

Καίνε θερμίδες

Κι όμως, το φιλί σε βοηθά να το κάνεις κι αυτό. Ένα λεπτό φιλιού εκτός από την ευχαρίστηση που σου δίνει μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις από 26 έως 39 θερμίδες,

Σε γυμνάζουν

Είναι ένας εύκολος τρόπος να ασκήσεις τους μύες του προσώπου σου και ειδικότερα το λαιμό και το σαγόνι, που αποτελούν και δύσκολα σημεία για να γυμνάσεις. Ένα τέλειο ελιξήριο νεότητας, αφού πρόκειται για ένα μίνι φυσικό λίφτινγκ. Για να φιληθούμε δραστηριοποιούνται 34 μυς του προσώπου και 112 μυς που σχετίζονται με τη στάση του σώματος! Έτσι, ένα παθιασμένο φιλί σας βοηθάει να σφίξετε τους μυς στο λαιμό και γύρω από το στόμα, με αποτέλεσμα να πετύχετε ένα πιο ‘σφιχτό’ πρόσωπο!

Μειώνουν τις αλλεργικές αντιδράσεις

Το φιλί μειώνει τα αντισώματα IgE στο αίμα, τα οποία είναι υπεύθυνα για την έκκριση ισταμίνης που προκαλεί αλλεργικά συμπτώματα (πχ, φτέρνισμα, δακρυσμένα μάτια). Έτσι, το φίλημα μειώνει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε άτομα που έχουν αλλεργίες που σχετίζονται με τη μύτη και το δέρμα.

Τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Το φίλημα τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η ανταλλαγή σάλιου που γίνεται μέσω του φιλιού είναι ο καλύτερος τρόπος να ανταλλάξετε με κάποιον… μικρόβια! Με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιείται μια διαδικασία φυσικού εμβολιασμού, αφού ο οργανισμός σας θα αναπτύξει αντισώματα εναντίον των συγκεκριμένων μικροβίων και έτσι θα θωρακιστείτε και δε θα αρρωσταίνετε!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα