Σταμάτης Τσίλιας: Γλυκό με… ατού – Κρεμέ σοκολάτας γάλακτος με miso

Με αφορμή την τάση «sweet plus», μία από τις πιο ενδιαφέρουσες του 2023, ο Σταμάτης Τσίλιας δημιουργεί ένα γλυκό τόσο απλό όσο και ιδιαίτερο. Η γεύση του ανάλαφρου κρεμέ αποκτά ένταση και βάθος, καθώς η πληθωρική σοκολάτα γάλακτος συναντιέται με το αλμυρό umami του miso.

Κρεμέ σοκολάτας γάλακτος με miso

Βαθμός δυσκολίας: 💀💀

Συνολικός χρόνος: 24 ώρες

Μερίδες: 8

Τα υλικά

500 γρ. κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική

25 γρ. καστανή πάστα miso

25 γρ. ζάχαρη

250 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη

7 γρ. φύλλα ζελατίνης

Πάστα miso

Τα σκεύη

1 μεταλλικό μπολ

1 κατσαρόλα ενός λίτρου

1 κανάτα 2 λίτρων

1 μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης)

ραβδομπλέντερ

ποτήρια για το σερβίρισμα

Σοκολάτα

Τα βήματα παρασκευής

• Βάζουμε κρύο νερό σε μεταλλικό μπολ και μουλιάζουμε τη ζελατίνη.

• Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την πάστα miso και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό.

• Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

• Μεταφέρουμε το μείγμα στην κανάτα.

• Στύβουμε καλά τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στην κανάτα. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ έως ότου ενωθούν τα υλικά.

• Μοιράζουμε το κρεμέ σοκολάτας σε ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ημέρα.

Πηγή: Η συνταγή αρχικά φιλοξενήθηκε στο περιοδικό real taste & style

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα