Με αφορμή την τάση «sweet plus», μία από τις πιο ενδιαφέρουσες του 2023, ο Σταμάτης Τσίλιας δημιουργεί ένα γλυκό τόσο απλό όσο και ιδιαίτερο. Η γεύση του ανάλαφρου κρεμέ αποκτά ένταση και βάθος, καθώς η πληθωρική σοκολάτα γάλακτος συναντιέται με το αλμυρό umami του miso.
Κρεμέ σοκολάτας γάλακτος με miso
Βαθμός δυσκολίας: 💀💀
Συνολικός χρόνος: 24 ώρες
Μερίδες: 8
Τα υλικά
500 γρ. κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
25 γρ. καστανή πάστα miso
25 γρ. ζάχαρη
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
7 γρ. φύλλα ζελατίνης
Τα σκεύη
1 μεταλλικό μπολ
1 κατσαρόλα ενός λίτρου
1 κανάτα 2 λίτρων
1 μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης)
ραβδομπλέντερ
ποτήρια για το σερβίρισμα
Τα βήματα παρασκευής
• Βάζουμε κρύο νερό σε μεταλλικό μπολ και μουλιάζουμε τη ζελατίνη.
• Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την πάστα miso και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό.
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Μεταφέρουμε το μείγμα στην κανάτα.
• Στύβουμε καλά τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στην κανάτα. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ έως ότου ενωθούν τα υλικά.
• Μοιράζουμε το κρεμέ σοκολάτας σε ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ημέρα.
Πηγή: Η συνταγή αρχικά φιλοξενήθηκε στο περιοδικό real taste & style