Πριγκίπισσα Leonor: Αναλαμβάνει ιστορικό ρόλο που είχε ο πατέρας της πριν από 38 χρόνια
Credit: Casa de S.M. el Rey

Η πριγκίπισσα Leonor της Ισπανίας τιμήθηκε με δύο στρατιωτικά μετάλλια και έναν νέο τίτλο.

Η 18χρονη πριγκίπισσα ακολούθησε τα βήματα του πατέρα και του παππού της και ολοκληρώνει επί του παρόντος τη στρατιωτική της εκπαίδευση στη Στρατιωτική Ακαδημία της Σαραγόσα στη Βόρεια Ισπανία.

Σήμερα, η μελλοντική βασίλισσα της Ισπανίας εξελέγη “υιοθετημένη κόρη” της Σαραγόσα και έλαβε το μετάλλιο της Αραγονίας και το μετάλλιο των Κόρτες κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο παλάτι Αλχαφερία.

Ο νέος τίτλος δόθηκε στη Leonor από το δημοτικό συμβούλιο για να “αναγνωρίσει την αγάπη της πόλης για την πριγκίπισσα των Αστουριών, να εκτιμήσει τη σημασία της τόσο για την πρωτεύουσα της Αραγονίας όσο και για την Ισπανία και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για τη σύνδεσή της με την πόλη”.

Η τιμή απονέμεται σε άτομα που έχουν συμβάλει σημαντικά στην κοινωνική, πολιτική, οικονομική, πολιτιστική ή επιστημονική ζωή της πόλης. Ο πατέρας της Leonor, ο βασιλιάς Felipe, 56 ετών, έλαβε τον τίτλο του “υιοθετημένου γιου” της Σαραγόσα πριν από 38 χρόνια, όταν ήταν φοιτητής στην επαρχία.

Στομεταξύ, το μετάλλιο των Κόρτες καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1986 για να αναγνωρίσει τους αποδέκτες που προωθούσαν τις “αξίες και την ταυτότητα της Αραγονίας”, αναφέρει το Newzee.

Για την περίσταση, η Leonor έδειχνε κομψή με τη χακί στολή της, τον κόκκινο στρατιωτικό μπερέ και τις μαύρες μπότες. Η βασίλισσα έφτιαξε τα μακριά μαλλιά της έναν κομψό, πλεγμένο κότσο, καθώς έπρεπε να βγάλει το καπέλο της για την τελετή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Leonor βρίσκεται στη μέση της εξεταστικής περιόδου και αναμένεται να παραστεί στην Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ισπανίας την 1η Ιουνίου. Η βασίλισσα θα ολοκληρώσει τρία χρόνια εκπαίδευσης στη στρατιωτική ακαδημία πριν μεταβεί στη συνέχεια στη Γενική Ακαδημία Αεροπορίας. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο βασιλιάς Felipe επέστρεψε στην Ακαδημία της Σαραγόσα μαζί με τη βασίλισσα Letizia για μια τελετή αναγνώρισης των τριών δεκαετιών στρατιωτικής υπηρεσίας του.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα