Τα βολάν είναι ξανά τάση και τα επιλέγουν ακόμα και οι λιγότερο ρομαντικοί διάσημοι
Jennifer Lopez
Credit: Jennifer Lopez / Instagram

Ανάμεσα στους πολυσύχναστους δρόμους και τα κλασικά καφέ, ένα εντυπωσιακό street style look με βολάν κλέβει την παράσταση. Μια κοπέλα περπατά με αυτοπεποίθηση, φορώντας μια λευκή μπλούζα με βολάν που κυματίζουν με κάθε της βήμα. Οι μπούκλες των μαλλιών της παιχνιδίζουν στον αέρα, ενώ τα μεγάλα γυαλιά ηλίου και τα κομψά της ψηλοτάκουνα ολοκληρώνουν το σύνολο, κάνοντάς την να ξεχωρίζει σαν μοντέρνα μούσα της πόλης. Αυτή είναι η δύναμη των βολάν. Συνδυάζουν την φρεσκάδα με τη θηλυκότητα και την ανεμελιά και να δημιουργούν μια «δραματική» εικόνα που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να περάσει απαρατήρητη.

Γι’ αυτό μας αρέσει ιδιαίτερα που η ρομαντική αυτή τάση επέστρεψε και πάλι!

Το Ruffle Trend

Τα βολάν επιστρέφουν δυναμικά στη μόδα, προσδίδοντας ρομαντισμό και θεατρικότητα σε κάθε εμφάνιση. Το ruffle trend, που μεσουρανούσε στη βικτωριανή εποχή και τη ρομαντική μόδα, είναι ξανά επίκαιρο. Τα βολάν προσθέτουν κίνηση και ζωντάνια σε κάθε ρούχο, από αέρινες μπλούζες και φούστες μέχρι φορέματα με δραματικές λεπτομέρειες. Οι σχεδιαστές πειραματίζονται με διαφορετικά υφάσματα και μεγέθη βολάν, δημιουργώντας ρούχα που μαγνητίζουν τα βλέμματα και αναδεικνύουν την προσωπικότητα κάθε γυναίκας.

Η Chloé είναι από τους πρώτους οίκους μόδας που έφεραν το ruffle trend στο προσκήνιο. Με τη γνωστή τους αισθητική οι συλλογές της είναι γεμάτες από ρούχα με βολάν που αποπνέουν μια αίσθηση ανεμελιάς και θηλυκότητας. Από τις διαφανείς μπλούζες μέχρι τα πολυτελή φορέματα, η Chloé κάνει τα βολάν σε μια μοντέρνα και απαραίτητη λεπτομέρεια. Και «ζωντανεύει» το παραμύθι κάθε σύγχρονης γυναίκας μετατρέποντάς τη σε πραγματική οπτασία.

Εκτός από τη Chloé, πολλοί άλλοι οίκοι μόδας έχουν υιοθετήσει και αναδείξει τα βολάν στις συλλογές τους. Οίκοι όπως οι Valentino, Alexander McQueen και Givenchy έχουν ενσωματώσει τα βολάν στα σχέδιά τους, προσδίδοντας μια δραματική και κομψή νότα σε κάθε τους δημιουργία. Κάθε οίκος προσθέτει τη δική του πινελιά, από μινιμαλιστικές μέχρι εξαιρετικά εντυπωσιακές και πολυτελείς εκδοχές των βολάν.

Οι celebrities λατρεύουν τα βολάν

Οι celebrities δεν θα μπορούσαν να μείνουν αδιάφορες απέναντι σε αυτήν την τάση. Η Jennifer Lopez, εμφανίστηκε πρόσφατα με ένα εκπληκτικό λευκό φόρεμα γεμάτο βολάν στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας στο Μεξικό. Απέδειξε ότι τα βολάν μπορούν είναι ταυτόχρονα glamorous και τολμηρά. Η εμφάνισή της κέρδισε τις εντυπώσεις και τα φλας των φωτογράφων, επιβεβαιώνοντας την επιστροφή αυτής της ρομαντικής λεπτομέρειας στη μόδα.

Η Sienna Miller επίσης εντυπωσίασε με την παρουσία της στο Φεστιβάλ Καννών. Φόρεσε ένα αέρινο baby blue φόρεμα με βολάν που αναδείκνυε τη φυσική της ομορφιά και την ανεπιτήδευτη κομψότητά της. Οι επιλογές των celebrities δεν τα επιλέγουν μόνο σε επίσημες εμφανίσεις, καθώς τα βολάν αποτελούν πλέον κομμάτι και του καθημερινού τους στιλ.

Και ναι, σε λίγο θα τα δείτε να κυκλοφορούν στους δρόμους και της δικής μας πόλης.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα