Η νέα τάση στα κοσμήματα τα θέλει υπερβολικά και μπαρόκ!
Μάξιμαλ κοσμήματα
Credit: Vicmontanari/Instagram

Η τάση της μαξιμαλιστικής κοσμηματοποιίας κερδίζει έδαφος αυτό το καλοκαίρι, φέρνοντας έναν αέρα υπερβολής και δημιουργικότητας στη μόδα. Εμπνευσμένη από την εποχή του μπαρόκ, αυτή η τάση είναι αντίθετη στη φιλοσοφία του “less is more” και ενθαρρύνει τη δημιουργία εντυπωσιακών και τολμηρών εμφανίσεων.

Τι είναι η μαξιμαλιστική κοσμηματοποιία;

Η μαξιμαλιστική κοσμηματοποιία έχει ως χαρακτηριστικά τα κομμάτια που είναι μεγάλα, ζωηρά και πλούσια σε λεπτομέρειες. Τα statement κολιέ, τα μεγάλα δαχτυλίδια και τα μακριά σκουλαρίκια είναι βασικά στοιχεία αυτής της τάσης. Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν έντονα χρώματα, ασυνήθιστες μορφές και υπερβολικά διακοσμητικά στοιχεία για να δημιουργήσουν κοσμήματα που τραβούν την προσοχή και εκφράζουν την προσωπικότητα όποιας τα φορά.

Η έμπνευση: Μπαρόκ

Η τάση αντλεί έμπνευση από την εποχή του μπαρόκ, μια περίοδο γνωστή για την πολυτέλεια και την υπερβολή στις τέχνες και την αρχιτεκτονική. Όπως και η μπαρόκ τέχνη, έτσι και τα μαξιμαλιστικά κοσμήματα είναι πλούσια σε διακοσμητικά στοιχεία και λεπτομέρειες, αποπνέοντας μια αίσθηση πλούτου και μεγαλείου.

Σχεδιαστές όπως οι Gucci, Versace και Dolce & Gabbana έχουν αγκαλιάσει τη μαξιμαλιστική αισθητική στις πρόσφατες συλλογές τους, παρουσιάζοντας κοσμήματα που μοιάζουν με μικρά έργα τέχνης. Επιπλέον, διάσημες προσωπικότητες όπως η Rihanna, η Beyoncé και η Lady Gaga φορούν το trend, εμπνέοντας τους θαυμαστές τους.

Πώς θα φορέσουμε τα μάξιμαλ κοσμήματα

Η ενσωμάτωση της τάσης μπορεί να είναι διασκεδαστική και συναρπαστική:

Ισορροπία και αναλογία: Εάν φορέσουμε ένα μεγάλο κολιέ, ισορροπούμε το look μας με πιο απλά σκουλαρίκια ή το αντίστροφο. Αφήνουμε ένα μόνο κομμάτι να είναι το κέντρο της προσοχής.

Συνδυασμός υλικών και χρωμάτων: Αναμειγνύουμε μέταλλα, πολύτιμους λίθους, μαργαριτάρια και άλλα υλικά. Ο μαξιμαλισμός αφορά την πειραματική και δημιουργική διάθεση.

Προσωποποίηση του look: Επιλέγουμε κοσμήματα που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά μας και μας κάνουν να νιώθουμε σίγουρες.

Παίζουμε με τα layers: Φοράμε πολλά δαχτυλίδια, βραχιόλια και κολιέ σε διαφορετικά μήκη. Αυτό, για να προσθέσουμε βάθος και διάσταση στην εμφάνισή μας.

Γιατί αγαπάμε τον μαξιμαλισμό;

Η μαξιμαλιστική κοσμηματοποιία αποτελεί μια δήλωση ατομικότητας και αυτοέκφρασης. Σε έναν κόσμο που συχνά εκτιμά τη διακριτικότητα και τη συμμόρφωση, ο μαξιμαλισμός μας επιτρέπει να σπάσουμε τους κανόνες και να ξεχωρίσουμε. Είναι μια γιορτή της υπερβολής και της δημιουργικότητας, προσθέτοντας χαρά και ενδιαφέρον σε κάθε ντύσιμο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα