Βασίλισσα Letizia της Ισπανίας: Το μυστικό της νεανικής της εικόνας στα 51 – Το διατροφικό πλάνο της
H Βασίλισσα Letizia της Ισπανίας στα εγκαίνια της Έκθεσης Βιβλίου στη Μαδρίτη στο πάρκο Retiro στις 31 Μαΐου 2024.
H Βασίλισσα Letizia της Ισπανίας στα εγκαίνια της Έκθεσης Βιβλίου στη Μαδρίτη στο πάρκο Retiro στις 31 Μαΐου 2024. Photo by Paolo Blocco/WireImage

Η βασίλισσα Letizia μάλλον είναι καλή φίλη με τον χρόνο καθώς στα 51 της χρόνια διατηρεί λαμπερή και απαλή επιδερμίδα αλλά και γυμνασμένη σιλουέτα. Και ενώ δεν είναι μυστικό ότι αγαπά τη γιόγκα, η βασίλισσα της Ισπανίας έχει ένα μυστικό που τη βοηθά να διατηρεί νεανική όψη αλλά και την εκπληκτική φόρμα της.

Το μυστικό της έγκειται σε ένα διατροφικό πλάνο που είναι ιδανικό για να διατηρεί το δέρμα της λαμπερό και σφριγηλό. Η δίαιτα Perricone είναι μέρος ενός προγράμματος αντιγήρανσης που έχει σχεδιαστεί από τον δρ. Nicholas Perricone.

Το κλειδί σε αυτήν τη διατροφή είναι τα τρόφιμα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και χρειάζονται 28 ημέρες για να δείτε τα αποτελέσματα. Εκτός από την επιθυμητή απώλεια βάρους, περίπου 7-9 κιλά σε έναν μήνα, στόχος αυτής της διατροφής είναι επίσης να συνηθίσει ο οργανισμός να τρώει υγιεινές τροφές που είναι ευεργετικές για τον οργανισμό.

Όσον αφορά στα δείπνα, ο δρ Perricone έχει σχεδιάσει ένα πολύ απλό πλάνο, το οποίο μπορεί να είναι αυτό στο οποίο καταφεύγει η βασίλισσα Letizia προκειμένου να επιδείξει περιποιημένο δέρμα και επίπεδη κοιλιά. Είναι πολύ απλό στην παρασκευή του και έχει τέλεια αντιφλεγμονώδη δύναμη.

Το δείπνο αποτελείται από ένα πιάτο με σολομό στη σχάρα συνοδευόμενο από λαχανικά στον ατμό, κυρίως πράσινα λαχανικά όπως μπρόκολο, σπανάκι και σπαράγγια. Παραλείπονται τα λαχανικά με κονδύλους, όπως οι πατάτες και τα καρότα. Επίσης, μπορεί να τρώει μια φέτα πεπόνι και μια χούφτα φρέσκα μούρα.

Πώς λειτουργεί η διατροφή Perricone;

Το φαγητό χωρίζεται σε πέντε γεύματα την ημέρα. Αυτό επιταχύνει τον μεταβολισμό μας και μας κάνει να αισθανόμαστε πιο χορτάτοι. Αυτό το διατροφικό πρόγραμμα περιέχει τρόφιμα από δέκα διαφορετικές ομάδες τροφίμων. Μια μεγάλη ποικιλία που παρέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργήσει σωστά.

Κατά τη διάρκεια αυτών των 28 ημερών, ακολουθείται ένα αυστηρό πρόγραμμα γευμάτων, όσον αφορά στις τροφές, με τον σολομό να είναι ο πρωταγωνιστής του διατροφικού πλάνου μας. Ο τόνος και οι σαρδέλες θα αποτελούσαν επίσης μέρος της διατροφής της βασίλισσας, καθώς και σπόροι chia, ξηροί καρποί όπως τα φιστίκια και τα αμύγδαλα και, φυσικά, το ελαιόλαδο.

Άλλα βασικά τρόφιμα σε αυτήν τη δίαιτα είναι αυτά που περιέχουν άλφα λιποϊκό οξύ, το οποίο βρίσκεται κυρίως σε λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο.

Οι πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, οι οποίες είναι απαραίτητο να καταναλώνονται καθημερινά και υπάρχουν σε τρόφιμα όπως τα βιολογικά αυγά, το κεφίρ και το φυσικό γιαούρτι, καθώς και οι σύνθετοι υδατάνθρακες και οι φυτικές ίνες συμπληρώνουν τον κατάλογο των συστατικών αυτής της διατροφής.

Οι φράουλες και τα μούρα, το πράσινο τσάι για πρωινό αντί για καφέ, οι νιφάδες βρώμης, τυριά όπως η φέτα, το κόκκινο κρεμμύδι ή τα πράσινα σπαράγγια και ο άγριος σολομός είναι επιπλέον τροφές.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα