Τα δάκρυα της Camilla με τον συγκινητικό λόγο του βασιλιά Κάρολου
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Camilla δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της ακούγοντας έναν βετεράνο της συμμαχικής απόβασης στη Νορμανδία να διηγείται τη φρίκη της απώλειας του καλύτερου φίλου του στις παραλίες της Νορμανδίας πριν από 80 χρόνια.

Δάκρυα έτρεξαν στα μάτια της βασίλισσας καθώς ο πρώην στρατιωτικός του Βασιλικού Ναυτικού Eric Bateman θυμήθηκε την εμπειρία του, ενώ ο βασιλιάς Κάρολος εμφανίστηκε επίσης εμφανώς συγκινημένος.

Ο κ. Bateman, ο οποίος υπηρέτησε στο πολεμικό πλοίο HMS Erebus, περιέγραψε πώς μπορούσες να “διασχίσεις με τα πόδια τη Μάγχη” επειδή υπήρχαν τόσα πολλά σκάφη που συμμετείχαν στην εισβολή.

Και αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες συντρόφους του, είπε: “Τόσοι πολλοί άνδρες και γυναίκες, συμπεριλαμβανομένου του αγαπημένου μου φίλου Fred, κατατάχθηκαν μαζί μου, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν ποτέ”.

Ο Κάρολος και η Camilla συνοδεύονταν από τον πρίγκιπα της Ουαλίας, κορυφαίους πολιτικούς του Ηνωμένου Βασιλείου και βετεράνους σε μια μεγάλη εκδήλωση στο Πόρτσμουθ, όπου ο βασιλιάς έδωσε την πρώτη του δημόσια ομιλία μετά τη διάγνωση του καρκίνου.

Είπε στο πλήθος: “Οι ιστορίες θάρρους, ανθεκτικότητας και αλληλεγγύης που ακούσαμε σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας δεν μπορούν παρά να μας συγκινήσουν, να μας εμπνεύσουν και να μας υπενθυμίσουν τι οφείλουμε σε αυτή τη μεγάλη γενιά του πολέμου”.

Ο Κάρολος, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το όρθιο κοινό όταν ανέβηκε στη σκηνή συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Camilla ήταν “ανένδοτος” ότι θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις μνήμης καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή του από τον καρκίνο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα