Η Virginie Viard αποχωρεί από τον οίκο Chanel
virginie viard
Credit: @chanelofficial

Ο λόγος ωστόσο, παραμένει άγνωστος!

Σε μια εξέλιξη που ταράζει τον κόσμο της μόδας, η Virginie Viard, η οποία διαδέχθηκε τον Karl Lagerfeld στον Chanel, ανακοινώθηκε ότι αποχωρεί από τον γαλλικό οίκο μόδας μετά από πέντε χρόνια ως καλλιτεχνική διευθύντρια. Αυτή η αλλαγή σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για την Chanel.

Η Viard στον οίκο Chanel

Η Virginie Viard εντάχθηκε στον οίκο Chanel σχεδόν πριν από περίπου 30 χρόνια και εργαζόταν δίπλα στον Karl Lagerfeld. Όταν ανέλαβε τον ρόλο της καλλιτεχνικής διευθύντριας το 2019, μετά τον θάνατο του Lagerfeld, έφερε μια αίσθηση συνέχειας στον οίκο μόδας. Παρά τις κριτικές που δέχτηκαν οι συλλογές της, η Viard κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις. Είναι γνωστό πως αυτές, έφτασαν σχεδόν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.

Η θητεία της Viard χαρακτηρίστηκε από μια σειρά προκλήσεων. Ως διάδοχος του Lagerfeld, είχε να αντιμετωπίσει υψηλές προσδοκίες. Αρχικά, να διατηρήσει τη δημιουργική κληρονομιά της Chanel ενώ παράλληλα να φέρει έναν αέρα ανανέωσης και να αφήσει το δικό της στίγμα. Παρά τις δυσκολίες ωστόσο, τα έσοδα απέδειξαν την αξία της.

Η επόμενη ημέρα για την Chanel

Μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης της Viard, ο οίκος Chanel δεν αποκάλυψε ποιος θα αναλάβει τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας. Οι φήμες οργιάζουν, με ονόματα όπως αυτά των Hedi Slimane και Pierpaolo Piccioli να ακούγονται ως πιθανοί διάδοχοι. Η επόμενη επίδειξη μόδας του γαλλικού οίκου, και συγκεκριμένα η couture συλλογή, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Παρίσι όπως έχει προγραμματιστεί.

Αντίο σε μια διακριτική παρουσία

Η Virginie Viard ήταν γνωστή για τη διακριτική της παρουσία και την αποφυγή της δημοσιότητας. Η συνεισφορά της στον οίκο Chanel ήταν ανεκτίμητη. Ήταν γνωστή ως το αριστερό και το δεξί χέρι του Lagerfeld. Η αποχώρησή της σηματοδοτεί το τέλος μιας σημαντικής εποχής για τον οίκο μόδας,. Άφησε πίσω της μια ισχυρή κληρονομιά και πολλές επιτυχίες.

Θα μπορέσει κάποιος να συμπληρώσει ένα τέτοιο κενό;

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα