Μαλλιά: Τι είναι το Shag – και γιατί παραμένει η πιο cool κουπ της χρονιάς
To Shag, η πιο cool κουπ της χρονιάς
Credit: @micarganaraz / Instagram

Τα πολλά πλεονεκτήματα και η ευελιξία του Shag μετατρέπουν αυτήν την κουπ ως την πιο cool και φρέσκια όχι μόνο της σεζόν αλλά και όλης της χρονιάς.

Όντως, όπως έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, το καρέ και το lob είναι οι πιο καυτές τάσεις τα τελευταία χρόνια. Είναι δροσερά, γεωμετρικά και φρέσκα, αλλά μπορεί να γίνουν βαρετά μετά από λίγο. Εκείνο που δεν είναι ποτέ βαρετό όμως, είναι το κούρεμα Shag, που ουσιαστικά είναι ένα lob με αφέλειες. Είναι τόσο δημοφιλές αυτή τη στιγμή γιατί προσθέτει μια διαφορετική, πιο ενδιαφέρουσα γεωμετρία γύρω από το πρόσωπο και όχι μόνο στο κάτω μέρος του κουρέματος όπως κάνει το lob στο ύψος της κλείδας.

Το Shag ταιριάζει σε όλους

Φυσικά, υπάρχουν παραλλαγές του Shag. Το στιλ αυτό λειτουργεί όμως σε όλους τους τύπους, υφές και μήκη μαλλιών. Επίσης αν έχετε πυκνά μαλλιά, το κούρεμα μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας υπέροχης φόρμας. Αλλά ακόμα και αν έχετε λεπτά μαλλιά, το Shag θα βοηθήσει στην προσθήκη όγκου στην εμφάνισή σας, ειδικά στις ρίζες. Επιπλέον, είναι προσαρμόσιμο. Μπορείτε να επιλέξετε ένα στιλ είτε με έντονο φιλάρισμα είτε με πιο διακριτικό.

Οι παραλλαγές του Shag

Τα πιο δημοφιλή στιλ Shag είναι το σγουρό, όπως του top model Mica Arganaraz, το σπαστό, και το ίσιο με μακριές αφέλειες. Το σγουρό Shag είναι στρογγυλό αναδεικνύοντας τις μπούκλες.

Το ίσιο shag μπορεί να διαμορφωθεί όπως θέλετε, αλλά γενικά έχει μακριά layerings με εστίαση στις έντονες μακριές αφέλειες.

Ένα άλλο εξαιρετικό πλεονέκτημα του Shag; Είναι αρκετά εύκολο στη συντήρηση. Θα χρειαστεί να επισκέπτεστε το κομμωτήριο κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες για να διατηρείτε το στιλ φρέσκο, αλλά όσον αφορά το styling, είναι ουσιαστικά μία κουπ wash ‘n’ go. Απλά λούζεστε και φεύγετε. Το μόνο που θέλουν είναι λίγη πομάδα για να τονίσετε τα χαρακτηριστικά layerings της κουπ.

Πώς να αποκτήσετε την κουπ Shag

Αν είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε την τάση, δείξτε στον κομμωτή σας διάφορες φωτογραφίες. Προτείνουμε να αναζητήσετε εκείνες με τον ίδιο τύπο και υφή μαλλιών με τα δικά σας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα