Σαπφώ Νοταρά: 39 χρόνια χωρίς τη σπουδαία ηθοποιό – Η σπάνια φωτογραφία από τα νιάτα της
Σαπφώ Νοταρά
Credit: Finos Film

Η Σαπφώ Νοταρά έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 1985. Με αφορμή τη συμπλήρωση 39 ετών από τον θάνατο της σπουδαίας ηθοποιού, ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης δημοσίευσε στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία της, όπου τη βλέπουμε σε νεανική ηλικία.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του

“Σαν σήμερα το 1985 έφυγε από τη ζωή η Σαπφώ Νοταρά, μια μεγάλη καλλιτεχνική μορφή που αποτύπωσε μια ξεχωριστή κωμική φιγούρα που όμοιά της δεν υπήρξε ποτέ και ένα μοναχικό, μυστηριώδες, πολλές φορές και σπάνιο πλάσμα που κατάφερε να συμβαδίζει πάντα με την τέχνη μέχρι το τέλος της ζωής της.

Στη φωτογραφία, μέσα της δεκαετίας του ’20 στη νεανική της ηλικία όπου θα εξελιχθεί σε μια γοητευτική δεσποινίδα με φινέτσα και στιλ και κυρίως εξαιρετική μόρφωση, βαθιά καλλιέργεια και παιδεία”.

To βίντεο-αφιέρωμα της Finos Film

Η Finos Film θέλησε να τιμήσει τη μνήμη της σπουδαίας ηθοποιού με ένα βίντεο που ανέβασε στους λογαριασμούς της στα social media.

“Καλλιεργημένη και μοναδική στο είδος της, η Σαπφώ Νοταρά παραμένει η αγαπημένη «φωνακλού» του ελληνικού κινηματογράφου. Συνυφασμένη με ρόλους γκρινιάρας αλλά και καλόψυχης υπηρέτριας ή μητέρας, με χαρακτηριστικά δυνατή και μπάσα φωνή, άφησε εποχή με τις ερμηνείες και τις αξέχαστες ατάκες της.

Η Σαπφώ Νοταρά έφυγε σαν σήμερα το 1985 και την θυμόμαστε μέσα από τις ταινίες «Το Ταξίδι», «Η Κυρά μας η Μαμή», «Η Χαρτοπαίχτρα» και «Πέντε Χιλιάδες Ψέματα»”, αναφέρεται στην ανάρτηση.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα