Chris Hemsworth: Ένας Thor… σκέτο όνειρο – Ο Αυστραλός υπερήρωας του Χόλιγουντ
CHRIS HEMSWORTH - TOM FORD
Credit: Tom Ford

Ο Chris Hemsworth έγινε παγκοσμίως γνωστός για τον ρόλο του υπερήρωα της Marvel, τον Thor, στην ομώνυμη σειρά ταινιών και ως θεός του κεραυνού κάρφωσε κατευθείαν στην καρδιά τις θαυμάστριές του ανά τον πλανήτη. Ο Αυστραλός ηθοποιός θεωρείται ένας από τους καρδιοκατακτητές του Χόλιγουντ καθώς κατέκτησε τις καρδιές κραδαίνοντας το σφυρί του Thor. Ο ίδιος είχε πει για τον ονειρεμένο του ρόλο: “Ως παιδί, τρέχεις στο σπίτι και παριστάνεις τον σούπερ ήρωα, και τώρα που το κάνω ως δουλειά, αισθάνομαι πολύ τυχερός”

Είναι γεννημένος στις 11 Αυγούστου 1983, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Το σέρφινγκ ήταν το νούμερο 2 πάθος του – το οποίο μοιράζονταν και τα αδέλφια του – αλλά ο Hemsworth ήξερε ότι η πρώτη του αγάπη ήταν η υποκριτική. Μετά τη φοίτησή του στο Heathmont Secondary College, ο επίδοξος σταρ είχε μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές στην Αυστραλία. Ο Hemsworth έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Luke, και έναν μικρότερο, τον Liam. Και τα δύο αδέλφια του είναι επίσης ηθοποιοί.

Ο Hemsworth ακολούθησε τα βήματα άλλων διάσημων Αυστραλών, όπως ο Heath Ledger, η Isla Fisher, ο Simon Baker και η Naomi Watts, και είχε τακτική παρουσία στη σαπουνόπερα “Home and Away”. Το 2007, ύστερα από τρεις σεζόν όπου υποδυόταν τον ήρωα Kim Hyde, έφυγε για την Αμερική για να συνεχίσει την καριέρα του στον χώρο του θεάματος.

Ο ρόλος του Thor

Ο ηθοποιός δεν άργησε να γίνει γνωστός στην αμερικανική οθόνη, όταν εμφανίστηκε στο remake του Star Trek του 2009 από τον J.J. Abrams. Ο ρόλος του ως πατέρας του Captain James T. Kirk μπορεί να ήταν μικρός, αλλά ήταν αρκετό για αποκτήσει μια τεράστια ευκαιρία στο Χόλιγουντ.

Ο Hemsworth πέρασε από οντισιόν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Thor. Αντιμετώπισε σκληρό ανταγωνισμό, συμπεριλαμβανομένου του μικρότερου αδελφού του Liam. Αλλά ο σκηνοθέτης Kenneth Brannagh επέλεξε τον μεγαλύτερο Hemsworth για να υποδυθεί τον Σκανδιναβό θεό στην ταινία του 2011 απέναντι από τους νικητές των Όσκαρ Natalie Portman και Anthony Hopkins. Αυτή η εισπρακτική επιτυχία ανέδειξε τον Hemsworth σε κορυφαίο σταρ.

Οι “Εκδικητές” και οι συνέχειες της Marvel

Την επόμενη χρονιά, έγινε ξανά ο Thor στην ταινία “The Avengers”. Ο Hemsworth φόρεσε για τρίτη φορά το κοστούμι του θεού του κεραυνού και της αστραπής στο “Thor: The Dark World” του 2013 και επανέλαβε αυτόν τον δημοφιλή χαρακτήρα στους “Εκδικητές”: Age of Ultron (2015), Thor Ragnarok (2017), Avengers: Infinity War (2018) και Avengers: Endgame (2019).

Η σέξι και καλογυμνασμένη εικόνα του προσελκύει κυρίως γυναίκες θαυμάστριες, κάτι που τον βοήθησε να παίξει και άλλους πρωταγωνιστικούς ρόλους εκτός από αυτόν του Thor. Πρωταγωνίστησε στο “Η Χιονάτη και ο κυνηγός” (2012), με την Kristen Stewart, και αργότερα επέστρεψε στον ρόλο του στο “Ο κυνηγός: Η μάχη του χειμώνα (2016). Ενδιάμεσα, ο Hemsworth εμφανίστηκε στο Star Trek Into Darkness (2013) και συνεργάστηκε με τον εμβληματικό σκηνοθέτη Ron Howard για το Rush (2013), μια πραγματική ιστορία αγώνων αυτοκινήτου. Ο ηθοποιός συνεργάστηκε ξανά με τον Howard για την ιστορία ναυαγίου “Στην καρδιά της θάλασσας” (2015).

Ο οικογενειάρχης Thor

Ο ατζέντης του Hemsworth, William Ward, όχι μόνο βοήθησε τον πελάτη του να πάρει πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά αυτός του γνώρισε και τη σύζυγό του, την Ισπανίδα ηθοποιό Elsa Pataky. Οι δύο τους είχαν τον ίδιο εκπρόσωπο. Τρεις μήνες αφού δημοσιοποίησαν το ειδύλλιό τους, ο 27χρονος ηθοποιός παντρεύτηκε την 34χρονη αρραβωνιαστικιά του το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων του 2010 στην Αυστραλία.

Δύο χρόνια αργότερα, το ζευγάρι απέκτησε στον κόσμο το κοριτσάκι του, την India. Ο Hemsworth ορκίστηκε να μάθει στην κόρη του να κάνει σερφ, αμέσως μόλις μπορέσει να περπατήσει. Σε συνέντευξή του στο Yahoo, ο Hemsworth δήλωσε: “Η απόκτηση ενός μωρού έχει κάνει όλα τα υπόλοιπα λιγότερο σημαντικά και είναι απλά υπέροχο”. Το ζευγάρι πρόσθεσε στην οικογένειά του τα δίδυμα αγόρια, Tristan και Sasha, το 2014.

Ο μεγαλύτερος φόβος του

Ενώ δούλευε για το Limitless του National Geographic, τη νέα του σειρά για την καθυστέρηση της φυσικής παρακμής που έρχεται με τον χρόνο και τη γήρανση, ο σταρ υποβλήθηκε σε μια σειρά γενετικών εξετάσεων για να δει τι, αν υπάρχει κάτι, μπορεί να τον περιμένει στο μέλλον, χαραγμένο στο DNA του. Αυτό που ανακάλυψε, λέει στην εκπομπή, ήταν “ο μεγαλύτερος φόβος μου”.

Η σύνθεσή του περιλαμβάνει δύο αντίγραφα του γονιδίου APOE4, το ένα από τη μητέρα του και το άλλο από τον πατέρα του, το οποίο μελέτες έχουν συνδέσει με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ. Ένας στους τέσσερις ανθρώπους φέρει ένα μόνο αντίγραφο του γονιδίου, αλλά μόνο το 2% έως 3% του πληθυσμού έχει και τα δύο, σύμφωνα με μελέτη του 2021 από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.

Στο πέμπτο επεισόδιο του Limitless, ο 39χρονος ηθοποιός αντιμετωπίζει τι σημαίνει αυτό για τον ίδιο και το μέλλον του. Δεν πρόκειται για σκληρή διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ, είχε τονίσει σε συνέντευξή του στο Vanity Fair, αλλά είναι λόγος ανησυχίας, καθώς η διπλή εμφάνιση του γονιδίου τον τοποθετεί σε μια κατηγορία πολύ υψηλότερου κινδύνου να επηρεαστεί από την πάθηση. “Η ανησυχία μου ήταν ότι απλά δεν ήθελα να το χειριστώ και να το υπερδραματοποιήσω και να το μετατρέψω σε ένα είδος χαζοχαρούμενης απόπειρας ενσυναίσθησης ή οτιδήποτε άλλο, για λόγους ψυχαγωγίας”, λέει ο Hemsworth. “Δεν είναι σαν να μου έδωσαν την παραίτησή μου”.

Όπως σημείωσε: “Το σχέδιο ήταν να μου πουν όλα τα αποτελέσματα στην κάμερα και μετά να μου μιλήσουν για το πώς μπορείς να βελτιώσεις αυτό και εκείνο. Και ο Peter Attia, ο οποίος είναι ο γιατρός μακροζωίας σε αυτό το επεισόδιο και επιβλέπει πολλά από την εκπομπή, τηλεφώνησε στον [δημιουργό της εκπομπής] Darren [Aronofsky] και είπε: “Δεν θέλω να του το πω αυτό on camera. Πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση εκτός τηλεόρασης και να δούμε αν θέλει να υπάρχει αυτό στην εκπομπή. Ήταν αρκετά σοκαριστικό γιατί με πήρε τηλέφωνο και μου το είπε”

Και υπογράμμισε: “Οι περισσότεροι από εμάς, θέλουμε να αποφεύγουμε να μιλάμε για το θάνατο με την ελπίδα ότι θα τον αποφύγουμε με κάποιο τρόπο. Όλοι έχουμε αυτή την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε. Τότε, όταν ξαφνικά μας λένε ότι κάποιοι μεγάλοι δείκτες δείχνουν ότι αυτή η διαδρομή πρόκειται να συμβεί, η πραγματικότητα βυθίζεται στο μυαλό μας. Η δική σας θνητότητα.”

Ο Hemsworth μπορεί να αρχίσει να λαμβάνει μέτρα για τη διαχείριση του κινδύνου, τη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας και ίσως να αποτρέψει την ανάπτυξη της διαταραχής για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το αντιμετωπίζει με διάφορους τρόπους -μεταξύ αυτών και με χιούμορ, ενώ αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική για να αφοσιωθεί στα παιδιά του.

Και μια συμβουλή στους θαυμαστές του: “Ζήστε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αίσθηση ευγνωμοσύνης και αγάπης για τη ζωή.”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα