Η τελευταία φωτογράφιση της Marilyn Monroe – Ο σοκαριστικός ισχυρισμός για τον θάνατό της και η εμπλοκή του JFK
marilyn monroe golden globe
Credit: InStyle Greece/ Getty Images/Ideal Image. Η Marilyn Monroe το 1960 παραλαμβάνει το δικό της χρυσό αγαλματίδιο.

Η Marilyn Monroe πόζαρε για την τελευταία της φωτογράφιση λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της σε ηλικία 36 χρόνων.

Ένα εκρηκτικό βιβλίο που κυκλοφορεί από τη συγγραφέα και αρθρογράφο της DailyMail.com Maureen Callahan περιγράφει λεπτομερώς πώς η φωτογράφιση από τον παγκοσμίου φήμης φωτογράφο Bert Stern ήταν η πιο “τολμηρή” φωτογράφιση της Marilyn.

Στο βιβλίο “Ask Not: The Kennedys and the Women They Destroyed”, η Callahan γράφει ότι η Marilyn ήταν “στο απόγειο της ομορφιάς της” όταν ο Stern την απαθανάτισε για τη Vogue τον Ιούνιο του 1962.

“Η Marilyn υπέφερε από έντονη κατάθλιψη και η κατανάλωση αλκοόλ και χαπιών ήταν συγκλονιστική”, γράφει η Callahan. Τελικά, η “επίμονη αδυναμία της να σηκωθεί από το κρεβάτι” την έκανε να απολυθεί από τα γυρίσματα της τελευταίας της ταινίας, “Something’s Got to Give”.

Η ίδια “εξέλαβε τη δημόσια ταπείνωση ως πρόκληση”, λέει η Callahan, “[ποζάροντας για τον Stern] γυμνή στο κρεβάτι, με τα στήθη της καλυμμένα με ροζ τούλι. Το μάτι τράβηξε μια μακριά, βαθιά ουλή… αποτέλεσμα πρόσφατης χειρουργικής επέμβασης στη χοληδόχο κύστη”.

Η Marilyn φέρεται να είπε στον Stern ότι ένιωθε αμήχανα για το σημάδι, αλλά εκείνος τη διαβεβαίωσε ότι “μια γυναίκα είναι όμορφη από τις ουλές της”, φράση που δανείστηκε από τη διάσημη εκδότρια μόδας Diana Vreeland.

Η Marilyn πέθανε εβδομάδες αργότερα ύστερα από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών στο σπίτι της στο Μπρέντγουντ του Λος Άντζελες. Το πτώμα της βρέθηκε από την οικονόμο της τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Αυγούστου 1962.

Ήταν μπρούμυτα στο κρεβάτι της, γυμνή, με το τηλέφωνό της ακόμη στο χέρι”, γράφει η Callahan. Ως εκ τούτου, η εμβληματική φωτογράφιση του Stern ονομάστηκε αργότερα “The Last Sitting”. Την Κυριακή, ένα αποκλειστικό απόσπασμα της νέας βιογραφίας της Callahan, η οποία δημοσιεύεται σε μια μεγάλη νέα σειρά της Mail – αποκάλυψε εμπρηστικούς ισχυρισμούς για τον θάνατο της Marilyn, που μπορούν να αλλάξουν ακόμη και την ιστορία.

Συγκεκριμένα, η Callahan έφερε στο φως εκρηκτικά σχόλια του δεύτερου συζύγου της Marilyn, Joe DiMaggio, χρόνια μετά τον θάνατό της. Ο DiMaggio απαγόρευσε τόσο στον πρόεδρο John F. Kennedy όσο και στον αδελφό του Bobby – ο οποίος είχε ταυτόχρονες σχέσεις με τη Marilyn – να παρευρεθούν στην κηδεία της και αργότερα φέρεται να είπε: “Πάντα ήξερα ποιος τη σκότωσε, αλλά δεν ήθελα να ξεκινήσω επανάσταση σε αυτήν τη χώρα. Μου είπε ότι κάποιος θα τη σκότωνε, αλλά εγώ δεν μίλησα. Όλοι οι Kennedy ήταν δολοφόνοι γυναικών και πάντα τη γλίτωναν. Θα τη γλιτώσουν και σε εκατό χρόνια από τώρα”.

Ο Bobby επισκέφθηκε τη Marilyn στο σπίτι της στο Λος Άντζελες τη νύχτα που πέθανε. Το FBI και η CIA, όπως ανακάλυψαν ο Bobby και ο Jack, είχαν βάλει κοριούς στο σπίτι και στην τηλεφωνική γραμμή της Marilyn χωρίς να το γνωρίζειΟ Bobby δεν έφευγε χωρίς τις μαγνητοφωνήσεις“, γράφει η Callahan.

Πού στο διάολο είναι; Ο Bobby λέγεται ότι απαίτησε. Αλλά η Marilyn δεν είχε “ιδέα” για τι πράγμα μιλούσε. Ο Bobby έφυγε με άδεια χέρια και εκείνη πέθανε λίγες ώρες αργότερα.

Μετά τον θάνατό της, το FBI “διατάχθηκε να αφαιρέσει ορισμένα τηλεφωνικά αρχεία [από το σπίτι της]”, γράφει η Callahan. “Ανακτήθηκαν τη δεκαετία του 1980, τα αρχεία καταγραφής της Marilyn έδειχναν ότι είχε καλέσει τον χώρο εργασίας του Bobby οκτώ φορές μεταξύ 25 και 30 Ιουνίου [1962]… Οι αναφορές δείχνουν ότι είχε κάνει έκτρωση στις 20 Ιουλίου και ότι το μωρό μπορεί να ήταν του Bobby”.

Η Callahan αποκαλύπτει επίσης ότι, το 1985, το ABC News είχε προγραμματίσει να προβάλει ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα σχετικά με την πιθανή εμπλοκή των αδελφών Kennedy στον θάνατο της Marilynκ, αλλά, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη μετάδοση, το ABC το απέσυρε.

Ο τότε πρόεδρος του ABC News Roone Arledge, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ακύρωση του ντοκιμαντέρ, ήταν “μακροχρόνιος φίλος της Ethel Kennedy [σύζυγος του Bobby]”, γράφει ο Callahan.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα