Πριγκίπισσα Leonor της Ισπανίας: Το μεγαλύτερο ατού του βασιλιά Felipe
O βασιλιάς Felipe απονέμει το κολάρο του Βασιλικού και Διακεκριμένου Ισπανικού Τάγματος του Κάρλος Γ΄ στην Α.Ε. Πριγκίπισσα των Αστουριών
Credit: Casa de S.M. el Rey

Δέκα χρόνια συμπληρώνει στον θρόνο ο βασιλιάς Felipe της Ισπανίας, αφου ο πατέρας του Juan Carlos παραιτήθηκε έπειτα από 39 χρόνια βασιλείας.

Ήταν 19 Ιουνίου 2014 όταν η Ισπανία απέκτησε νέο βασιλιά και τώρα η ισπανική βασιλική οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο με αξιοπρέπεια και απλότητα, τιμώντας το παρελθόν, αλλά με το βλέμμα καρφωμένο στο μέλλον.

Μέσα σε εορταστικό κλίμα, φορώντας τη στρατιωτική του στολή, ο νέος βασιλιάς Felipe των Βουρβόνων, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Letizia και τις δύο κόρες τους, Leonor, 8 ετών, και Sofia, 7 ετών, πηγαίνει με αυτοκινητοπομπή προς το Κογκρέσο των Αντιπροσώπων. Πρόκειται για ένα σύντομο αλλά άκρως συμβολικό στάδιο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο νέος βασιλιάς δεσμεύεται για την πίστη του στο Σύνταγμα.

Σε μια δεύτερη κορυφαία στιγμή, η οικογένεια εμφανίστηκε στο μπαλκόνι του παλατιού υπό τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του πλήθους. Ο Juan Carlos και η Sofia συμμετέχουν στους εορτασμούς και χαιρετούν τον ισπανικό λαό, υπό τους ήχους του “Ζήτω ο βασιλιάς” και “Ζήτω ο Felipe”. Αυτή είναι μια εποχή ανανέωσης και ελπίδας. Την προηγούμενη ημέρα, στις 19 Ιουνίου 2014, ο Juan Carlos συγκινημένος είχε υπογράψει την πράξη παραίτησης.

“Ο Felipe έγινε βασιλιάς σε ένα πρωτοφανές πλαίσιο: την παραίτηση του πατέρα του, σημάδι ότι η μοναρχία βίωνε μια πρωτοφανή κρίση στη δημοκρατική της ιστορία”, σημείωσε η Sabrina Grillo, ειδική στην ισπανική μοναρχία, “ανέβηκε στον θρόνο σε ένα τεταμένο πλαίσιο το 2014. Μια Ισπανία κουρασμένη έπειτα από αρκετά χρόνια λιτότητας στον απόηχο της οικονομικής κρίσης του 2008, η Ρεπουμπλικανική ορμή και το κίνημα των Αγανακτισμένων είχαν αμφισβητήσει έντονα τη νομιμότητα του μοναρχικού θεσμού και είχαν επισημάνει τη διαφθορά που στόχευε άμεσα τη βασιλική οικογένεια και πολύ συχνά ήταν μέρος της ειδησεογραφίας στην Ισπανία”.

Το διαζύγιο της Ινφάντα Elena και η υπόθεση υπεξαίρεσης στην οποία εμπλέκεται ο σύζυγος της Ινφάντα Cristina προκάλεσαν ζημιά στη μοναρχία. Η κατακραυγή για το κυνήγι ελεφάντων του Juan Carlos στην Μποτσουάνα το 2012 ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι Βουρβόνοι της Ισπανίας έπρεπε να γυρίσουν σελίδα αν ήθελαν να σώσουν το στέμμα τους. Ο Felipe ανέλαβε τα ηνία του θεσμού και τράβηξε μια γραμμή με το παρελθόν. Τον Αύγουστο του 2020, ο Juan Carlos εγκατέλειψε την Ισπανία για το Άμπου Ντάμπι για να μην επισκιπαζει τη μοναρχία του γιου του με τα σκάνδαλα με τις ερωμένες και τους λογαριασμούς σε off shore. Ο νέος βασιλιάς είναι αποφασισμένος να αποφύγει πάση θυσία τα σκάνδαλα και βασίζεται σε μια δεμένη βασιλική οικογένεια: τη σύζυγό του Letizia και τις δύο κόρες του Leonor και Sofia.

Η Leonor, το μέλλον του ισπανικού Στέμματος

Για να γιορτάσει τα 10 χρόνια βασιλείας, η βασιλική οικογένεια ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Η Leonor και η Sofia θα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την ξεχωριστή ημέρα του εορτασμού της δέκατης επετείου μοναρχίας του πατέρα τους. Η Sofia αναμενόταν να έχει φθάσει στη Μαδρίτη από το ουαλικό οικοτροφείο της στις 14 Ιουνίου, ενώ η αδελφή της, διάδοχος πριγκίπισσα Leonor αναμενόταν να τη συναντήσει αυτές τις ημέρες, στην κατοικία τους. “Η πριγκίπισσα των Αστουριών θα χάσει την τελετή λήξης της εκπαιδευτικής χρονιάς στη Γενική Στρατιωτική Ακαδημία της Σαραγόσα, καθώς αυτή γιορτάζεται στις 19 Ιουνίου, αλλά η Leonor δεν θα χάσει τις εκδηλώσεις για τη δέκατη επέτειο της ανακήρυξης, που είναι επίσης μια σημαντική ημερομηνία για εκείνη, καθώς έχει γίνει διάδοχος του θρόνου“, επεσήμανε η βασιλική εμπειρογνώμονας Nuria Tiburcio, σύμφωνα με το gala.fr.

Ο εορτασμός για τη 19η Ιουνίου θα ξεκινήσει στις 11.30 π.μ., με παρέλαση των στρατευμάτων κατά μήκος του κεντρικού δρόμου. Ο Felipe, η Letizia, η Leonor και η Sofia θα παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις από το μπαλκόνι του παλατιού, απέναντι από τον καθεδρικό ναό της Αλμουδένα. Ο βασιλιάς θα μιλήσει στην τελετή απονομής των μεταλλίων του Τάγματος της Πολιτικής Αξίας, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα στην επίσημη τραπεζαρία.

Στις 20.00, οι δύο αδελφές θα επισκεφθούν τη Βασιλική Πινακοθήκη Συλλογών, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο βασιλικό παλάτι, συνοδευόμενες από μια ομάδα 40 νέων που βραβεύτηκαν από διάφορες ενώσεις που συνδέονται με τη μοναρχία.

Αυτή την ιστορική ημέρα, όλα τα βλέμματα θα πρέπει να είναι στραμμένα στις δύο νεαρές γυναίκες και ιδίως στη διάδοχο του στέμματος, τη μελλοντική βασίλισσα της Ισπανίας, η οποία έκλεισε τα 18 της χρόνια στις 31 Οκτωβρίου. Ο ρόλος της στο πλαίσιο της μοναρχίας και η προβολή της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Η Letizia έχει στραμμένο το βλέμμα της πάνω της στο παρασκήνιο, ενώ ο βασιλιάς Felipe την εμπιστεύεται απόλυτα καθώς η έφηβη πριγκίπισσα είναι υπόδειγμα σε κάθε περίσταση και δημιουργεί ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον του ισπανικού στέμματος.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα