Αλμυρό cheesecake – Η συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας
Αλμυρό cheesecake
Credit: Shutterstock.com

Ένα αλμυρό cheesecake με κρεμμυδάκια και ραπανάκι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Σας προτείνουμε την συνταγή της executive chef Νανάς Καμπούρα.

Υλικά

Για τη βάση

200 γρ. αλμυρά τετράγωνα μπισκότα
50 γρ. ψίχα καρυδιού
50 γρ. ψίχα αμυγδάλου
50 γρ. ψίχα φιστικιού Αιγίνης
5 ντακάκια
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι θαλασσινό

Για την κρέμα

1 γιαούρτι στραγγιστό
400 ml άγλυκη κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
100 γρ. ανεβατό Γρεβενών
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πρέζα λευκό πιπέρι
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πολτό χρένου

Για το φινίρισμα

10 ραπανάκια σε φετούλες
1/4 ματσάκι σγουρό μαϊντανό,
ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής

• Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της βάσης και τα πολτοποιούμε. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρευστη. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, το κατσικίσιο τυρί και το ανεβατό Γρεβενών, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουν λεία υφή. Προσθέτουμε το χρένο και το λευκό πιπέρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Ενσωματώνουμε εδώ την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο.
• Στρώνουμε τη βάση σε φόρμα του κέικ που ανοίγει (σαν τσέρκι) και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας.
• Σκεπάζουμε το cheesecake με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
• Πριν σερβίρουμε, φινίρουμε με ραπανάκι σε φετούλες και σγουρό μαϊντανό

*Η συνταγή είναι από το περιοδικό Real Taste & Style που κυκλοφορεί κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα με τη Realnews

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα