Μπάκιγχαμ: Οι αυστηροί κανόνες για την επίσκεψη στα Ανάκτορα – Τα αντικείμενα που απαγορεύεται να μεταφέρουν οι επισκέπτες
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tο Royal Collection Trust αποκάλυψε το πρωτόκολλο ασφαλείας του για τα μέλη του κοινού που πλέον θα περιηγούνται στην Ανατολική Πτέρυγα των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Αύριο ανοίγει για πρώτη φορά στην ιστορία η Ανατολική Πτέρυγα του Μπάκιγχαμ για τα μέλη του κοινού. Με 75 λίρες, οι επισκέπτες θα περιηγηθούν σε 19 δωμάτια της βασιλικής κατοικίας στο Λονδίνο και θα πάρουν μια γεύση από την αγάπη του Γεωργίου Δ’ για την ανατολίτικη τέχνη και τα έπιπλα.

Η Ανατολική Πτέρυγα περιλαμβάνει την μπροστινή πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου μπαλκονιού, όπου ο μονάρχης και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συγκεντρώνονται για δημόσιες εμφανίσεις σε ειδικές περιστάσεις ή ιστορικές στιγμές από το 1851.

Ο βασιλιάς Κάρολος συνέβαλε καθοριστικά στο να επιτραπεί στους επισκέπτες να εισέλθουν για πρώτη φορά στην ανατολική πτέρυγα της βασιλικής κατοικίας και σχεδόν 6.000 εισιτήρια εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη της πώλησής τους τον Απρίλιο.

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού και των επισκεπτών, το Royal Collection Trust αποκάλυψε το αυστηρό σχέδιο ασφαλείας του, με τους επισκέπτες να υπόκεινται σε ελέγχους τύπου αεροδρομίου.

Το Royal Collection Trust έδωσε στο κοινό πρόσβαση στην Ανατολική Πτέρυγα ύστερα από πέντε χρόνια ανακαίνισης.

Οι ανακαινίσεις αποτελούσαν μέρος του Προγράμματος Διατήρησης του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, κόστους 369 εκατομμυρίων λιρών, με στόχο την αναβάθμιση των κτιρίων, τη βελτίωση των υποδομών και τη διασφάλιση της μακροζωίας του για τις μελλοντικές γενιές.

Αυστηροί έλεγχοι ασφαλείας

Οι παρευρισκόμενοι θα ακολουθήσουν τους ειδικούς κατά την περιήγησή τους στα δωμάτια, τα οποία δεν έχουν ανοίξει στο κοινό στο παρελθόν. Αλλά πριν οι επισκέπτες περάσουν από τον Κύριο Διάδρομο, υποβάλλονται σε ελέγχους ασφαλείας τύπου αεροδρομίου.

Το Royal Collection Trust συμβούλεψε τους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα για να περάσουν τον έλεγχο ασφαλείας όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Κατά την άφιξη, οι επισκέπτες θα περάσουν κάτω από μια αψίδα ασφαλείας για να ελεγχθούν για απαγορευμένα μεταλλικά αντικείμενα.

Στο μεταξύ, οι αποσκευές μπαίνουν σε σαρωτή, ο οποίος ελέγχει για έναν κατάλογο αντικειμένων που δεν μπορούν να εισαχθούν στο Παλάτι. Τα απαγορευμένα αντικείμενα που πρέπει να παραδίδονται κατά την άφιξη και να αναζητούνται στο τέλος της επίσκεψης περιλαμβάνουν μακριές ομπρέλες, ψαλίδια, μπογιές, αλκοολούχα ποτά σε σφραγισμένα δοχεία, καροτσάκια, Kirpans (το αντικείμενο πίστης των Σιχ) και χαρτοκόπτες.

Τα αντικείμενα που απαγορεύεται να εισέρχονται στους κήπους του παλατιού του Μπάκιγχαμ περιλαμβάνουν ποδήλατα, πατίνια, skateboards, βαλίτσες και τσάντες μεγαλύτερες από 45 εκατοστά Χ 20 εκατοστά Χ 30 εκατοστά, καθώς και drones.

Το Παλάτι επιτρέπει τσάντες και μικρά σακίδια πλάτης, αλλά οι επισκέπτες πρέπει να τα μεταφέρουν στο πλάι και όχι στην πλάτη τους. Το κάπνισμα και το άτμισμα δεν επιτρέπονται επίσης πουθενά στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ ή στους κήπους που το περιβάλλουν.

Απαγορεύεται το φαγητό και το ποτό, εκτός από το εμφιαλωμένο νερό, μέσα στα κρατικά δωμάτια των Ανακτόρων. Η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπηση στο εσωτερικό του Μπάκιγχαμ απαγορεύονται επίσης αυστηρά. Ωστόσο, ενθαρρύνονται, στους κήπους.

Δεν υπάρχουν τουαλέτες για χρήση στην αρχή της διαδρομής των επισκεπτών, με τους επισκέπτες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις στους κήπους του Παλατιού μόνο στο τέλος. Το Royal Collection Trust ενημέρωσε τους επισκέπτες ότι οι πλησιέστερες δημόσιες τουαλέτες βρίσκονται στον σιδηροδρομικό σταθμό Victoria.

Η προκράτηση εισιτηρίων είναι απαραίτητη και οι επισκέπτες πρέπει να φτάνουν 30 λεπτά πριν από την ώρα εισόδου που αναγράφεται στο εκτυπωμένο εισιτήριό τους.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα