Ενυδάτωση: 8 νόστιμες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό
Γυναίκα με γιαλιά δίπλα στην πισίνα με φρούτα στην αγκαλιά της
Credit: 123RF

Η κατανάλωση ενυδατικών τροφών μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ισορροπία νερού του σώματός σας, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή υγεία. Οι διατροφικές οδηγίες συνιστούν συνολική πρόσληψη νερού – ιδιαίτερα τις θερμές ημέρες του χρόνου – 11,5 φλιτζάνια για τις γυναίκες και 15,5 φλιτζάνια για τους άνδρες. Ωστόσο, αυτή η οδηγία προϋποθέτει ότι λαμβάνετε περίπου το 20% αυτής της ποσότητας νερού από τα τρόφιμα, ή περίπου 2,25 φλιτζάνια για τις γυναίκες και λίγο πάνω από 3 φλιτζάνια για τους άνδρες. Το φαγητό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τα επίπεδα ενυδάτωσης σας.

Γιατί είναι σημαντική η ενυδάτωση;

  • Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος
  • Λιπαίνει τις αρθρώσεις
  • Μεταφέρει θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό
  • Διατηρεί τη λειτουργία των οργάνων
  • Μπορεί να βοηθήσει στη διάθεση, τη γνωστική λειτουργία και τον ύπνο

Οκτώ ενυδατικές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό

Αγγούρι

Τα αγγούρια είναι κατά 96% νερό. Αν και δεν αποτελούν εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών, ωστόσο το νερό στα αγγούρια συμβάλλει στις καθημερινές σας ανάγκες ενυδάτωσης.

Μαρούλι iceberg

Το μαρούλι iceberg αποτελείται κατά 95,6% από νερό. Δύο φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι περιέχουν 16 θερμίδες και 20 χιλιοστόγραμμα (mg) ασβεστίου, ενώ η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου είναι 1.000 mg για τις γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση.

Σέλινο

Το σέλινο έχει 95% νερό και είναι γεμάτο φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν την πέψη. Είναι χορταστικό και τραγανό σνακ.

Ραπανάκια

Τα ραπανάκια με την πιπεράτη γεύση, περιέχουν βιταμίνη C, φυτικές ίνες και 95% νερό.

Μαρούλι Romaine

Το μαρούλι Romaine αποτελείται κατά 95% από νερό. Παρά την παρόμοια εμφάνιση, το romaine είναι διαφορετικός τύπος μαρουλιού από το iceberg και είναι υψηλότερο σε θρεπτικά συστατικά. Είναι πηγή βιταμινών Κ και C, καθώς και φυλλικού οξέος και φυτικών ινών.

Κολοκύθι

Τα κολοκυθάκια, περιέχουν 94,8% νερό. Παρέχουν μια σειρά από θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνη Α, μαγγάνιο και βιταμίνη C. Έχουν επίσης χαμηλό αριθμό θερμίδων, 19 ανά φλιτζάνι.

Ντομάτες

Οι ντομάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό 94%. Περιέχουν μια καλή ποσότητα πολλών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένου του καλίου, της βιταμίνης C και του φυλλικού οξέος (το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης του εμβρύου στην εγκυμοσύνη). Οι ντομάτες περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά (τα οποία βοηθούν στην πρόληψη της βλάβης των κυττάρων), συμπεριλαμβανομένου του λυκοπενίου και της βήτα-καροτίνης.

Πιπεριές

Οι πιπεριές περιέχουν 94% νερό και προσθέτουν φρέσκια και νόστιμη γεύση σε πολλά πιάτα. Με άφθονες φυτικές ίνες, είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και προσφέρουν άλλες βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνες Ε και Κ, κάλιο και φυλλικό οξύ.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα