Έκτακτη Επικαιρότητα! Οι σαλοπέτες επιστρέφουν και ξέρουμε πώς θα τις φορέσετε
Kendall Jenner
Credit: Kendall Jenner/Instagram

Κάνουν comeback! Ναι, καλά διαβάσατε. Οι σαλοπέτες, αυτό το διαχρονικό κομμάτι που αγαπήσαμε και απορρίψαμε πολλές φορές, είναι και πάλι εδώ και θα στις ντουλάπες μας. Είστε έτοιμες να τις φορέσετε ξανά και να τις απολαύσετε με νέους, φρέσκους τρόπους; Εμείς πάντως, σίγουρα.

Οι διάσημες ψηφίζουν σαλοπέτα

Τα μεγάλα fashion icons, όπως η Kendall Jenner και η Hailey Bieber, έχουν ήδη αγκαλιάσει τις σαλοπέτες, αποδεικνύοντας ότι αυτό το ρούχο μπορεί να είναι τόσο κομψό όσο και πρακτικό. Από τις βόλτες στην πόλη μέχρι τις χαλαρές εμφανίσεις, το must-have κομμάτι των 90s βρίσκει μια θέση σε κάθε περίσταση.

Η Kendall Jenner, για παράδειγμα, πρόσφατα εθεάθη σε ένα στούντιο κεραμικής με σαλοπέτα σε κρεμ απόχρωση, συνδυασμένη με μια πράσινη φούτερ. Ένα τέλειο look που αποπνέει καλλιτεχνική διάθεση και άποψη!

Από την άλλη, η Hailey Bieber μας δείχνει πώς οι σαλοπέτες μπορούν να γίνουν βασικό κομμάτι της μητρότητας. Τις συνδυάζει με μαύρο, αλλά και λευκό κοντό τοπ και τα αγαπημένα της χρυσά σκουλαρίκια. Ένα άνετο και μοντέρνο look που ταιριάζει σε όλες οι μέλλουσες μαμάδες και όχι μόνο.

Η ιστορία των σαλοπετών

Αλλά, ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στην ιστορία των σαλοπετών. Αρχικά, έκαναν την εμφάνισή τους τον 19ο αιώνα ως ρούχα εργασίας. Συνήθως, τις επέλεγαν οι εργαζόμενοι σε σιδηροδρόμους, ορυχεία και φάρμες. Με την πάροδο του χρόνου, οι σαλοπέτες έγιναν σύμβολο της καλλιτεχνικής κοινότητας. Προσέφεραν προστασία και άνεση κατά τη διάρκεια της δημιουργικής εργασίας και βόλευαν σε κάθε κίνηση.

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, οι σαλοπέτες έγιναν δημοφιλείς στη μόδα, με αποκορύφωμα την εποχή του grunge και τη δεκαετία του ’90. Από τότε, επιστρέφουν ξανά και ξανά, κάθε φορά με νέες προσαρμογές και στιλ.

Οι σαλοπέτες σήμερα

Σήμερα, οι σαλοπέτες έχουν επανέλθει δυναμικά στη μόδα, χάρη σε μεγάλα ονόματα όπως η Sarah Jessica Parker, η οποία πρόσφατα εθεάθη να φορά σαλοπέτα με πιτσιλιές μπογιάς στη σειρά “And Just Like That”. Η Carrie Bradshaw, ο χαρακτήρας της, πάντα ήξερε πώς να κάνει την τάση αυτή να δείχνει cool, ακόμα και όταν τις συνδύαζε με ψηλοτάκουνα.

Πώς θα φορέσουμε το trend

Οι επιλογές είναι αμέτρητες! Μπορούμε να τις συνδυάσουμε με ένα απλό λευκό t-shirt για ένα casual look ή ακόμα και με ένα bralette και ψηλοτάκουνα για μια πιο επίσημη και σέξι εμφάνιση. Επιλέγουμε διαφορετικά χρώματα και υφάσματα. Οι σαλοπέτες είναι το απόλυτο statement κομμάτι που θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε και θα τις δοκιμάσουμε με κάθε δυνατό τρόπο!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα