Λεπτά μαλλιά: Οι κουπ που τους προσθέτουν μάξιμουμ όγκο και πυκνότητα
κουπ για λεπτά μαλλιά που δίνουν όγκο
Credit: @ramontgarcia / Instagram

Από το πάντα κολακευτικό μακρύ καρέ μέχρι κάτι λίγο πιο τολμηρό όπως το κούρεμα pixie, τα λεπτά μαλλιά έχουν αρκετές επιλογές για να δείχνουν πιο πλούσια και ανάλαφρα.

Εντάξει, δεν γεννηθήκαμε με απίστευτα πλούσια μαλλιά και αψεγάδιαστο στιλ “μόλις ξύπνησα και δείχνω έτσι”. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όσοι έχουμε λεπτά ή άτονα μαλλιά δεν μπορούμε να αποκτήσουμε ένα παρόμοιο εφέ. Αρκεί να βρούμε το κατάλληλο κούρεμα και την κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών. Συχνά, τα λεπτά μαλλιά μοιάζουν άτονα γιατί:

1) δεν έχουμε το σωστό κούρεμα

2) δεν χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα προϊόντα

ή 3) δεν φροντίζουμε σωστά τα μαλλιά μας (π.χ. τα λούζουμε πολύ αραιά ή πολύ συχνά).

Για μας που έχουμε λεπτά μαλλιά, υπάρχουν συγκεκριμένες κουπ που προσθέτουν όγκο και δίνουν την ψευδαίσθηση της πυκνότητας. Αλλά πρώτα, να ξεκαθαρίσουμε κάτι: το να έχετε φυσικά λεπτά μαλλιά δεν σημαίνει ότι έχετε λίγα μαλλιά. Απλά η διάμετρος της τρίχας σας είναι μικρότερη.

Οι καλύτερες κουπ για λεπτά μαλλιά

Ο βασικός κανόνας είναι ο εξής: Τα μακριά κουρέματα σε ένα μήκος δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα λεπτά μαλλιά, καθώς όλο το βάρος του κουρέματος παραμένει στις άκρες, δημιουργώντας ένα πεσμένο, άτονο look.

Αν θέλετε να κρατήσετε τα μαλλιά σας μακριά, τότε πρέπει να κάνετε layers, αλλά όχι πάρα πολλά. Ο όγκος επιτυγχάνεται με τα κοντύτερα layers που είναι ελαφρύτερα και δημιουργούν ένα σχήμα. Όταν τα μαλλιά είναι υπερβολικά sleek, μοιάζουν ακόμα λιγότερα, εκτός αν είναι κυματιστά ή σγουρά. Το διακριτικό φιλάρισμα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να προσθέσετε σώμα και όγκο χωρίς να κόψετε πολύ τα μαλλιά σας.

Lob

Ένα από τα καλύτερα κουρέματα για λεπτά μαλλιά είναι το lob. Λειτουργεί σε όλους τους τύπους μαλλιών, αλλά ιδιαίτερα σε λεπτά μαλλιά, γιατί πλαισιώνει το πρόσωπό σας χωρίς να τα βαραίνει. Μερικές εσωτερικές στρώσεις δημιουργούν την ψευδαίσθηση της πυκνότητας, χωρίς να θυσιάσετε το μήκος των μαλλιών σας.

Pixie

Τα pixie κουρέματα μπορούν πραγματικά να κάνουν τα λεπτά μαλλιά να μοιάζουν πιο πυκνά από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Αν ψάχνετε κοντά κουρέματα για λεπτά μαλλιά, αυτό το στιλ είναι για εσάς. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές στρώσεις και αφέλειες στο πλάι για ακόμη περισσότερη υφή.

Angled Bob

Υπάρχουν πολλών ειδών bob κουρέματα, από το graduated bob μέχρι το shaggy bob. Όλα είναι καλές επιλογές για τα λεπτά μαλλιά, αλλά το καλύτερο είναι το angled bob. Είναι ένα κομψό κούρεμα που συνήθως κάνει τα μαλλιά να μοιάζουν πιο πλούσια, με γεμάτο, ανάλαφρο όγκο.

Αφέλειες

Είτε επιλέξετε ένα lob, ένα bob, ένα pixie, είτε ένα πιο τολμηρό στιλ όπως το κούρεμα “χταπόδι,” οι αφέλειες μπορούν να είναι το κερασάκι στην τούρτα. Μια πλήρης φράντζα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ενισχύσετε το σχήμα τους και να ανανεώσετε την εμφάνισή σας.

Bixie

Αν ψάχνετε κουρέματα μεσαίου μήκους για λεπτά μαλλιά, το “bixie,” που είναι ένας συνδυασμός από bob και pixie κούρεμα, κάνει θαύματα. Είναι μια ευχάριστη λύση για όσους δε θέλουν να κόψουν τα μαλλιά τους πολύ κοντά ενώ παράλληλα δίνει την εντύπωση της πυκνότητας. Είναι επίσης εξαιρετικά χαμηλής συντήρησης και μοιάζει υπέροχα φυσικό (ναι, ακόμα και αν μόλις ξυπνήσατε).

Αόρατο Φιλάρισμα

«Τα ghost layers» γνωστά και ως αόρατα layers, είναι μια διακριτική τεχνική κουρέματος που προσθέτει κίνηση στα μαλλιά. Η τεχνική περιλαμβάνει διακριτικά layers μέσα στα μαλλιά ώστε να μοιάζουν ότι όλα είναι στο ίδιο μήκος. Το στιλ αυτό είναι ιδανικό για τα λεπτά μαλλιά γιατί σας επιτρέπει να διατηρείτε το σώμα και το μήκος των μαλλιών σας, ενώ παράλληλα τους προσθέτει επιπλέον υφή και κίνηση.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα