Πρίγκιπας William: Η παραίτηση έπειτα από 18 χρόνια υπηρεσίας
Ο πρίγκιπας William μαζί με τον γιο του, πρίγκιπα George στον τελικό αγώνα του Emirates FA Cup μεταξύ της Manchester City και της Manchester United στο Wembley Stadium στις 25 Μαΐου 2024 στο Λονδίνο.
Ο πρίγκιπας William μαζί με τον γιο του, πρίγκιπα George στον τελικό αγώνα του Emirates FA Cup μεταξύ της Manchester City και της Manchester United στο Wembley Stadium στις 25 Μαΐου 2024 στο Λονδίνο. Photo by Crystal Pix/MB Media/Getty Images

Από μια θέση που σήμαινε πολλά για εκείνον παραιτήθηκε ο πρίγκιπας William έπειτα από 18 χρόνια αφοσίωσης και προσφοράς.

Στον απόηχο της ήττας της Εθνικής Αγγλίας από την Ισπανία στον τελικό του Euro 2024, ο πρίγκιπας William παραιτήθηκε από πρόεδρος της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FA), μια θέση που κατείχε από το 2006, λόγω “αυξανόμενων ευθυνών”. Η ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώθηκε από το Παλάτι του Κένσινγκτον, όπως αποκάλυψε το Royal Stories.

Παρά την παραίτησή του, ο πρίγκιπας της Ουαλίας παραμένει προστάτης της Ομοσπονδίας. “Ως προστάτης της Ομοσπονδίας, θα εξακολουθήσει να παρίσταται σε σημαντικές συναντήσεις και πιθανώς να απονέμει τρόπαια, αλλά αυτή η θέση δεν συνεπάγεται πλέον ενεργό συμμετοχή στην οργάνωση”, δήλωσαν πηγές.

Εκτός από αυτόν τον ρόλο, ο πρίγκιπας William έχει κληρονομήσει και άλλα καθήκοντα. “Έγινε προστάτης του φιλανθρωπικού οργανισμού Welsh Guards και της Βασιλικής Αγροτικής Ένωσης της Κορνουάλης. Γίνεται επίσης πρόεδρος της Ένωσης του Σταυρού της Βικτόρια και του Σταυρού του Γεωργίου”, ανέφερε η Express και πρόσθεσε: “Τέλος, θα μετακινηθεί επίσης από πρόεδρος σε προστάτη του Fields in Trust, μιας βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης που έχει ως στόχο την προστασία των πάρκων και των χώρων πρασίνου για καλό σκοπό”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα